Robert Șerban: „Nicolae Robu, ca om, își pune presa în cap”. Ce...

Robert Șerban: „Nicolae Robu, ca om, își pune presa în cap”. Ce părere are scriitorul despre conflictul pe tema sălii polivalente VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara fierbe, mai ales după ședința de astăzi a Consiliului Județean Timiș, care a blocat proiectul Sălii Polivalente – ce se dorește a fi construită în Giroc, la nici un kilometru de Timișoara -, după decizia consilierilor județeni PNL, la indicațiile primarului Nicolae Robu. Invitat în această seară la PRESSALERT LIVE, scriitorul și jurnalistul Robert Șerban a spus vizavi de acest subiect că desparte oamenii, în funcție de păreri.

„Subiectul e vechi, l-am urmărit și eu. Am văzut că împarte orașul pe mai multe părți. O bună parte a oamenilor spune că o sală polivalentă e bună oriunde în zona Timișoarei, doar să avem unde merge. Poate la fel de mulți se întreabă, e sala polivalentă a Timișoarei? Atunci de ce să o facem altundeva? Guvernul Năstase are zeci de săli de sport făcute în tot felul de sate, care stau pur și simplu nefolosite acum. Cred că e un joc politic aici, ținând cont că primarul de la Giroc e PSD, iar cel de la Timișoara e din PNL.


Giroc e o comună care merge strună, au șoselele făcute cum trebuie. Mă tem că până la un punct totul e politic. Timișoara a pierdut dintotdeauna”, a fost de părere scriitorul Robert Șerban.

De altfel, Nicolae Robu a epatat din nou astăzi în cadrul conferinței de presă susținută, jignind un reporter TVR. „Orice om politic se comportă ca atare. Robu e reactiv, un om ațos. Astfel de politicieni vor suporta consecințele. El, ca om, își pune presa în cap. Robu are această ieșire vizavi de presă care i se poate reproșa, i-am spus și personal. Față de perioada Adrian Năstase mi se pare floare la ureche, totuși”, a precizat jurnalistul Robert Șerban.

În ciuda tuturor lucrurilor negative care se întâmplă în România de zeci de ani, Robert Șerban a spus că acum, cei ce au rămas, nu au încotro, ci doar să reziste, după cum s-a strigat și în iarna, în stradă. „Nu avem încotro. Dacă nu am plecat când trebuia să plecăm, trebuie să rezistăm. Să încercăm să ne facem treaba cât mai onest, cât mai cinstit. Țara asta ar trebui să se scufunde de mult, la cum a fost condusă. Trebuia să fie sub pământ, să o scoatem. E un paradox românesc. Dacă citești atent istoria, am speculat de fiecare dată intervalele mărunte de timp. Avem un instinct de supraviețuire care transcende corupția, hoția. Lumea pleacă din țară disperată. Vorbesc cu oameni tineri care nu au cel mai mic gând să rămână aici. Oamenii nu mai vor să facă experimente pe propria lor piele. Am fost la Chișinău în urmă cu două luni de zile. O serie de intelectuali îmi spuneau cu o urmă de tristețe că noi ne-am salvat cât de cât, dar ei nu au prins trenul acesta. Spitalele rămân fără medici, școlile fără profesori. E un deficit de 150.000 de ingineri”, a evidențiat Robert Șerban, aflat în studioul HDV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.