Primarul Robu ameninţă Ministerul Transporturilor cu plângere penală pentru vaporaşele de pe...

Primarul Robu ameninţă Ministerul Transporturilor cu plângere penală pentru vaporaşele de pe Bega: „Este rea-voință, este boicot ceea ce se întâmplă”

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, e foc și pară pe Guvernul României dar și pe Ministerul Transporturilor. Mărul discordiei nu e greu de intuit: vaporașele cumpărate de administrația locală ca și contribuție obligatorie la proiectul de reabilitare a malurilor Begăi realizat cu fonduri europene. Pe scurt, cele șapte vaporașe stau trase la mal, totul pentru că circulația lor este ilegală în lipsa unei structuri de administrare a canalului navigabil Bega. Primăria Timișoara susține că a făcut adrese la Ministerul Transporturilor pentru a cere deblocarea situației, însă în zadar. Acum, răbdarea primarului a ajuns la final, iar acesta ameninţă vinovaţii cu plângere penală.

„Eu nu ştiu cine sunt aceia, dar dacă nu se rezolvă această problemă care e pur birocratică, acum suntem în prima parte a lunii mai, estimez că la începutul lunii iunie, o să recurg şi la aşa ceva dacă este cazul.


Suntem în faţa unor acte de boicot clar şi boicotul este nu numai la adresa Timişoarei, până la urmă se riscă să se piardă fonduri europene pe care noi cu trudă le-am adus în ţară şi unii vor să se ajungă la pierderea lor. Este normal aşa ceva? Adică noi care am avut de pus în practică ceva, de făcut lucruri pe teren, că acolo e greu, nu să miști hârtii e greu, da, noi ne-am făcut datoria și acum de atâta amar de vreme nu se poate genera o hotărâre de guvern, un ordin al ministrului, nu se poate adopta o lege, ce se consideră la nivelul puterii centrale că trebuie făcut pentru înființarea unei structuri de administrare a canalului navigabil Bega? Mai ales că există modele, că există administrație a canalului navigabil Dunăre –Marea Neagră în țară. Deci este rea-voință, este boicot ceea ce se întâmplă și eu cred că trebuie să ajungem și la sesizarea organelor în drept să vedem ce se întâmplă, să facă o cercetare. Eu nu știu, nu pot să indic un vinovat, dar se cercetează fapta în sine, situația, pentru a vedea cine e de vină”, a declarat Robu.

Acesta a admis că nici alte guvernări nu au fost mai capabile să rezolve problema navigației cu vaporașe pe Bega.
„Guvernul Cioloș și-a făcut în diverse momente proba incompetenței și una din situații a fost și aceea relativă la această temă”, a conchis Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.