Robu crede că primarii nemulţumiţi îl defăimează mai rău ca PSD. Locul...

Robu crede că primarii nemulţumiţi îl defăimează mai rău ca PSD. Locul SURPRIZĂ unde i-a chemat pentru discuţii

1
DISTRIBUIȚI

După două zile de la conferința de presă susținută de mai mulți primari PNL, care au acuzat public că sunt persecutați de șeful PNL Timiș, Nicolae Robu, acesta a reacționat public la adresa adversarilor săi. Primarul susține că cei trei primari Alin Nica din Dudeștii Noi, Petru Roman de la Deta și Dănuț Groza de la Sânnicolau Mare exagerează și că duc la adresa lui o campanie de discreditare demnă de PSD.

„Ieri, Biroul Politic Judeţean al PNL Timiş a luat act de acţiunea celor 13 primari întruniţi în 24 mai la Dudeştii Noi, exprimându-şi regretul că aceştia continuă să creeze disensiuni în partid şi să aducă partidului prejudicii grave de imagine, inclusiv după alegerile interne perfect statutare, care au avut loc recent. Această conduită, începută în urmă cu un an, a reprezentat cea mai aspră campanie negativă la adresa PNL incomparabil superioară prin intensitate, limbaj, calomnii la adresa principalului candidat la alegerile locale şi principalului vector de imagine al partidului, subsemnatul – vorbesc eu, spunând lucrul acesta cu campania adversarilor politici PSD şi alţii, lăsându-şi amprenta negativă asupra rezultatelor obţinute de PNL Timiş în alegeri. Ca un partid democratic, PNL permite tuturor membrilor săi să se exprime liber în interiorul partidului, să aleagă şi să fie aleşi conform statutului. Eu, ca preşedinte reales al PNL Timiş, nu am nicio legătură cu toate acuzele pe care cei trei vorbitori publici din grupul celor 13 mi le aduc. Suport cu stoicism, de dragul PNL, toată această conduită jignitoare, calomniatoare la adresa mea de un an.


Am suportat-o fără a da replici înclusiv pe parcursul recentei campanii electorale interne”, a declarat Robu.

Acesta a susţinut şi că nu numai că nu a schimbat pe nimeni din funcţie după ce mai mulţi şefi de organizaţii au refuzat să organizeze alegeri, ci chiar el a propus ca aceştia să fie numiţi preşedinţi interimari cu şansa de a candida şi a fi realeşi. Propunerea a fost susţinută de BPJ, cu termenul de două săptămâni pentru organizarea de alegeri, termen prelungi mai apoi cu o săptămână. Păsuirea a fost însă în van.

„Eu consider că este foarte clar pentru orice om de bun-simţ că acuzele de răzbunare, victimizarea pe care o propovăduiesc cei trei nu au nicio legătură cu realitatea. Ca dovadă a toleranţei mele afirm public încă o dată că îi aştept pe toţi colegii, indiferent de opţiunea lor la alegerile interne să se integreze în viaţa partidului şi să se comporte respectând statutul. De altfel, toţi au fost invitaţi de mine să participe la petrecerea organizată astăzi dedicată zilei partidului. Asta este realitatea, oameni buni. Mai precizez că BPJ a hotărât ieri cu unanimitate de voturi să atragă atenţia tuturor membrilor că PNL are un statut, are decizii subsecvente acestui statut şi că toate acestea sub obligatorii pentru toţi membrii, urmând ca pe viitor toţi cei ce persistă în abateri de la ele: atitudini publice, mediatice, nepermise de statut, nerespectarea autorităților legitime, nerespectarea deciziilor anumitor foruri, etc. să fie sancționați conform statutului. Eu îmi exprim speranța că nu va fi cazul să fie nimeni sancționat. Ce poate face un președinte mai multe decât am făcut eu de o vreme încoace. Eu nu am nevoie de medieri din partea nimănui pentru că sunt perfect deschis. Dar până la urmă nimeni nu are voie să încalce statutul, nici eu ca președinte, nici BPJ, pentru că statutul prevede că la anumite conduite se aplică anumite sancțiuni. Eu am convingerea că în afară de cei trei care se și exprimă în spațiul public, ceilalți colegi nu pot gândi la fel. (…) Mi se creionează un portret care nu are nicio legătură cu mine, dar culmea este că nu face asta PSD, PSD numai se distrează”, a mai spus Robu. Primarul a promis că va purta o discuție cu primarii nemulțumiți, însă nu a avansat o dată la care acest lucru va avea loc.

1 COMENTARIU

  1. Estompatu Semafor va fi pana la urma belit din interior. Adica de oamenii de langa el. Mare-i lupta pentru ciolan in penele Timis ! Se pare ca de PSD nu-i este frica lu’ robu lu’ Dumnezeu , doar PSD-ul l-a facut primar prin USL. Ca altfel n-ajungea primar in veci. Dupa care , a etichetat PSD-ul ca fiind ,,cuma rosie”. Ce jeg de om !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.