ACS Poli joacă în devans duelul CRUCIAL de la Chiajna. Salvarea, CRITICĂ...

ACS Poli joacă în devans duelul CRUCIAL de la Chiajna. Salvarea, CRITICĂ și pentru buzunarele jucătorilor

0
DISTRIBUIȚI

Înfrângerea de la Voluntari, coroborată cu succesul Concordiei din ultima rundă, face ca ACS Poli să aibă din nou emoții, cel puțin legate de baraj. Timișorenii revin în Ilfov după doar cinci zile pentru a înfrunta trupa lui Dan Alexa, una care s-a apropiat la două puncte distanță în clasamentul play out-ului.

”Nu putem vorbi de lucruri plăcute. Consider nemeritată înfrângerea de la Voluntari, ne-a creat o stare de îngrijorare… Vine un alt joc, aproape decisiv, spun eu. Echipa care câștigă aproape se salvează de la retrogradare, se gândește la acest aspect”, a declarat Ionuț Popa, tehnicianul lui ACS Poli. Acesta nu va putea miza în continuare pe Croitoru, Doman, Scutaru și Străuț, cu mai vechi probleme medicale. În timp ce Gabriel Cânu e suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. În schimb, e posibilă apariția pe bancă a lui Adrian Poparadu.

”Marea problemă e că echipa e alta de la o etapă la alta. E un joc capital pentru noi. O să discut cu jucătorii această problemă, într-un mod care să-i intereseze și pe ei foarte mult”, a conchis Popa. Antrenorul a comentat execuția lui Artean cu care s-a încheiat jocul de la Voluntari: ”Nu se poate să ai asemenea execuții în Liga I, râde lumea de tine… Fucek e o soluție pentru cele din dreapta, Pedro pentru cele din stânga.


Dar noi nu avem un Cernat, un Zlatinski”.

Concordia a obținut în etapa trecută prima victorie în play out, 2-0 cu ASA și ocupă locul 6, cu două puncte mai puțin decât bănățenii. ”Chiajna joacă al patrulea meci consecutiv acasă, noi am făcut gălăgie față de programări, ne-au băgat pumnul în gură, că ne dă afară din campionat dacă mergem cu juniorii. Am văzut ieri Craiova – Viitorul, vreau să propun să mergem cu echipa a doua la finala Cupei Ligii”, a mai replicat Popa.

”Acum sunt bine mental. Am avut puțin de suferit fizic, deoarece am stat zece zile, sper să fiu mai bine la meciul de la Chiajna. Normal, e un meci foarte important din punctul nostru de vedere. Nu știu dacă îi vom bate, cred că vom lua prima opțiune în evitarea retrogradării și barajului. Știm cu toții că avem și accidentați, sunt și suspendați, dar trebuie să o ducem până la capăt. Să jucăm și cele două cupe, chiar dacă șansele sunt minime, trebuie să salvăm echipa de la retrogradare. Va conta, el ne cunoaște, a fost antrenor aici, va conta că nu va fi pe bancă. Am ambiția să plec de aici cu echipa în prima ligă, vreau să rămână acolo”, a spus Cristi Bărbuț, revenit pe teren în runda trecută tot după o accidentare.

Jucătorii luptă (și) ca să-și primească banii

Timișorenii au un motiv în plus să se zbată pentru rămânerea în Liga I. După cum se știe situația financiară e în continuare execrabilă și nu au fost semne de îmbunătățire. Jucătorii luptă pentru prime de obiectiv, dar retrogradarea ar pecetlui probabil soarta clubului ceea ce ar face imposibilă și recuperarea datoriilor.

”Pe lângă obiectivul salvării e vorba și de banii noștri, dacă nu ne salvăm cred că nu-i vom mai primi, eu personal nu mă gândesc la bani, câți o fi, trei-patru-cinci luni, important e ca echipa să rămână în prima ligă. Și avem și prime dacă ne salvăm”, a concluzionat Bărbuț.

Partida Concordia Chiajna – ACS Poli Timișoara se dispută miercuri, de la ora 17.30, joc din etapa a 11-a, a play out-ului Ligii I. Meciul se dispută în devans deoarece în 20 mai bănățenii joacă finala Cupei Ligii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.