Şantierul de la Popa Şapcă ar putea fi ÎNCHIS din cauza unei...

Şantierul de la Popa Şapcă ar putea fi ÎNCHIS din cauza unei plângeri făcute de Muzeul Banatului la poliţie. Cu ce ameninţă primarul Robu

0
DISTRIBUIȚI

Lucrările la șantierul deschis pe strada Popa Șapcă din Timișoara ar putea fi oprite. Primarul Nicolae Robu a făcu astăzi anunțul, foc și pară la adresa celor care au făcut solicitarea, amenințând că nu este exclus să se adreseze Procuraturii pentru a cere stoparea boicotului.

„Nu mai ştiu ce să fac şi cred că va trebui să fac sesizare la Procuratură, nu ştiu la cine să fac efectiv, pentru că toate proiectele Timişoarei sunt supuse la boicot, fie de nişte psihopaţi – că avem câţiva în oraş, fie de nişte oameni de o habotnicie în rău ieşită din comun, fie unii nu ştiu cum să îi numesc – pioni politici fac mereu reclamaţii. Nu putem să facem nicio lucrare.


Suntem blocaţi peste tot. Astăzi s-a cerut să oprim toate lucrările pe Popa Şapcă. Păi, când se descoperă o cărămidă, noi oprim lucrările în zona respectivă ca să se poată face cercetare arheologică, dar cum îşi permite cineva să vină să ne interzică să facem lucrări pe tot şantierul ăsta mult mai mare când probabil interesul arheologic este pe o arie mult mai restrânsă. Evident că firma care execută lucrarea răspunde dacă cumva mai execută lucrări în zona în care mai sunt descoperiri, dar când orice om vede că nu e absolut nimic şi doar într-o porţiune restrânsă sunt suspiciuni că există lucruri cu valoare istorică, cum îţi poate cineva pretinde să închizi tot şantierul ăsta deosebit de vast? Asta e bătaie de joc la adresa oraşului, este bătaie de joc la adresa timişorenilor care au de suportat toate consecinţele faptului că străzi atât de importante ale oraşului sunt închise şi noi m-am consultat cu colegii şi vom junge să facem plângeri penale pentru sabotaj. Absolut nicio lucrare nu o putem face în condiţii normale”, a declarat Nicolae Robu, astăzi.

Din primele informaţii, se pare că un angajat al Muzeului Banatului a depus o plângere la IPJ Timiş vizavi de modul în care au fost efectuate cercetările arheologice de la Popa Şapcă.

Circulația pe această importantă arteră a fost închisă, până în septembrie, tocmai pentru desfășurarea mai rapidă a lucrărilor.

Vom reveni cu detalii.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.