Scandal între angajați și directorul de la Filarmonica Banatul, despre care spun...

Scandal între angajați și directorul de la Filarmonica Banatul, despre care spun că are o atitudine “dictatorială”. Cum protestează FOTO

1
DISTRIBUIȚI

Angajații de la Filarmonica Banatul din Timișoara organizează o acțiune de protest la fiecare concert la care participă, începând de miercuri. Astfel, aceștia poartă pe scenă banderole albe pe braț, nemulțumiți fiind de modul în care directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Gârboni, se comportă cu ei.

“Dragi timișoreni, angajații Filarmonicii Banatul vă informează că din cauza numeroaselor probleme pe care le avem cu conducerea filarmonicii, vom purta pe braț banderole albe, așa cum am făcut-o începând cu concertul din data de 24 mai, și vom continua să le purtăm până ce directorul general – Ioan – Coriolan Gârboni își va schimba atitudinea dictatorială față de noi, angajații acestei instituții pe care cu cinste și onoare o reprezentăm. Nu mai vrem jigniri, discriminare între angajați, abuzuri. Vrem un singur lucru, liniște pentru a face această meserie pentru care ne-am sacrificat copilăria, adolescența și multe altele”, se arată într-un comunicat semnat de angajații Filarmonicii Banatul.

Un angajat al instituției a declarat, pentru Pressalert.ro, că scandalul ar fi izbucnit în urmă cu un an, când un dirijor a jignit mai multe persoane, o parte dintre artiști fiind dați afară de pe scenă. Angajații s-ar fi plans directorului Gârboni, care însă a fost de partea dirijorului Radu Popa.

Protest la Filarmonica Banatul.

“Dacă mai faceți scandal, vă închei contractele de muncă, ne-a spus Ioan Gârboni. Și de atunci a început tăvălugul. Am angajat un avocat, cu care ne consultăm să facem toate lucrurile legale.


Și domnul avocat a venit cu anumite cereri. I-am trimis notificări, vreo 26. Avocatul ne-a pregătit psihic și ne-a spus că în momentul în care veniți cu acte oficiale la director, veți fi călcat în picioare, o să vină un război. Și am început un război ieftin, punctul culminant a fost discriminarea abuzivă. Adică și-a strâns în jurul lui câțiva colegi, din păcate, pe care-i lasă să plece oricând, oriunde vor ei, nu au niciun fel de problemă. Noi, prin statutul de artiști, avem în contractul de muncă al nostru, dreptul să plecăm în delegație, dacă avem concerte. Nu mai lasă pe nimeni”, ne-a explicat angajatul Filarmonicii Banatul.

Acesta spune că sunt mai multe procese pe rol, iar unul dintre angajați chiar a și câștigat unul.

“Avem foarte multe procese pe rol, dintre care unul e chiar cu o sentință dată, e adevărat că nu e definitivă, în care unui coleg i s-au tăiat zilele, i s-a dat un avertisment scris. Tribunalul Timiș obligă filarmonica să-i dea omului banii înapoi, consideră că e un abuz că i-au tăiat zilele. Într-o ședință suntem făcuți nemernici, golani, vagabonzi, chiulangii de către directorul Gârboni”, mai precizează angajatul filarmonicii.

Angajații instituției au purtat banderole albe pe brațe în timpul concertelor care au avut loc la Filarmonica Banatul miercuri și vineri, urmând ca duminică, zi în care va fi organizat un concert dedicat aniversării a 25 de ani de înfrățire dintre Timișoara și Karlsruhe, artiștii să protesteze din nou.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.