Senatoarea de Timiș Alina Gorghiu după ce a părăsit sedinţa în care...

Senatoarea de Timiș Alina Gorghiu după ce a părăsit sedinţa în care s-a votat graţierea corupţilor: „Nu are relevanţă, pentru că votul ar fi fost tot în favoarea PSD”

1
DISTRIBUIȚI

A părăsit sala de ședință chiar înainte de a se vota grațierea faptelor de corupție, însă senatoarea PNL Timiș Alina Gorghiu spune că totul a fost parte dintr-o strategie concepută de juriștii partidului.

Aceasta a explicat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că „pericolul din Comisia Juridică pe tema graţierii nu a trecut. Este o procedură în curs, a fost o strategie asumată de mine împreună cu colegii mei din Comisia juridică şi ieri şi astăzi, rezultatul a fost unul bun astăzi, dar nu e finalul. Procedura de legiferare e în curs, majoritatea parlamentară este, din păcate, în favoarea PSD. Domniile lor şi cu colegii de la ALDE şi UDMR au şapte voturi, noi şi USR avem patru voturi. Oricând în orice secundă în Comisia juridică, luni, când se vor relua discuţiile pe tema graţierii evident se poate supune la vot orice amendament pe care PSD îl doreşte, adică inclusiv acelea care au fost respinse astăzi.


În baza unei solicitări se poate relua votul pe un amendament sau altul, nu există o procedură, dar astăzi noi am discutat despre altceva. Strategia a fost în cascadă gândită de colegii mei jurişti încă de ieri, astăzi noi am reuşit să respingem acele amendamente pe Legea 78, nu pe Codul Penal, dar le-am respins, motiv pentru care nu avem graţierea faptelor de corupţie în acest moment. Până nu vom vedea forma finală a raportului şi un vot în Senatul României ca primă cameră sesizată nu vom şti care este intenţia PSD. Gândiţi-vă însă că va continua acest proces de legiferare şi în Camera Deputaţilor şi în funcţie de dinamica din cadrul PSD se pot întâmpla foarte multe lucruri”.

Întrebată de ce a părăsit sala de şedinţe, Gorghiu a explicat că totul a fost o strategie bine pusă la punct. „Faptul că am ieşit din sală într-un moment nu are relevanţă, pentru că votul ar fi fost tot în favoarea PSD. Este o discuţie pe care nu am să o devoalez aici, o discuţie care ţine de cum se creează presiune pe PSD, despre cum să putem duce la respingerea ulterioară a unui amendament, lucruri care din fericire pentru noi au funcţionat. Ce cred însă că va fi consecinţa acestor dezbateri pe Legea graţierii, nedorită nici de noi, nici de ministrul Justiţiei, nici de Guvernul României, nici de CSM este faptul că domnul Şerban Nicolae va fi găsit ţap ispăşitor. Fiţi convinşi că într-o săptămâna domnul Şerban Nicolae nu va mai conduce Comisia juridică, nu pentru că ar avea domnia sa vreo vină exclusivă, că aceasta a fost strategia PSD,nu a lui Şerban Nicolae însă întotdeauna va fi găsit un ţap ispăşitor pe acest subiect”, a spus aceasta.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.