Spectacolele lunii mai pe scenele timișorene. Vezi unde poți merge de Zilele...

Spectacolele lunii mai pe scenele timișorene. Vezi unde poți merge de Zilele Maghiare sau de Zilele Culturale ale Germanilor din Banat

0
DISTRIBUIȚI
Șeherezada

„Frați de cruce” de Liviu Lucaci, povestea de iubire a doi tineri care, înainte de a se căsători, fac o incursiune în trecutul familiilor lor, plin de fantome și păcate, aparent obstacole în calea fericirii, spectacol pus în scenă chiar de autor pe scena teatrului maghiar, va putea fi vizionat în sala Studio în data de 2 mai.

Spectatorii vor mai putera viziona în cursul lunii mai spectacolul de teatru-dans „7/7”, coregrafiat și interpretat de Baczo Tünde, iar în cadrul Zilelor Maghiare Bănățene, manifestare organizată de Asociația Femeilor Maghiare din Timișoara, vor fi prezentate proiecția filmului de lung metraj „Ernelláék farkaséknál/It’s not the Time of my Life”, o premieră în România, spectacolul invitat din Ungaria „Tóth-Máthé Miklós: A Nagyrahivatott”, în regia lui Árkosi Árpád, un spectacol fără traducere, și concertul Cari Tibor cu The Tango Orchestra, precum și expoziția personală Andrei Medinski.

„Ultima mutare”, un spectacol despre secretul teatrului, precede Festivalul Euroregional de Teatru – TESZT, organizat de teatrul maghiar „Csiky Gergely” și ajuns la cea de-a zecea ediție, care se va deschide în sala mare a teatrului, în 21 mai, cu premiera „Exit”. Teatrul maghiar va fi prezent în 6 mai la Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad cu spectacolul „Mai spun atât și plec…”, în cadrul Festivalului de Teatru Nou, iar spectacolul „Frați de cruce” va fi prezentat în 15 mai în cadrul FEST-FDR organizat de teatrul național „Mihai Eminescu” din Timișoara.

Antigona

În 2 mai, la teatrul german va avea loc o nouă reprezentație cu ultima premieră, „Antigona” de Bertolt Brecht, realizată în colaborare cu teatrele din Luxemburg, Heidelberg, Recklinghausen și Stuttgart, după care, în cursul lunii iunie, spectacolul va fi jucat în cadrul festivalului Ruhrfestspiele de la Recklinghausen.


Tot în luna mai, vor avea loc trei reprezentații cu spectacolul „Cartea junglei” după Rudyard Kipling și câte o reprezentație cu spectacolele „Deșteptarea primăverii” de Frank Wedekind, „De fapt e frumos” de Volker Schmidt, „Electra” după Euripide și Eschil, „Nunta micilor burghezi” de Bertolt Brecht și „Nepal” de Urs Widmer. Toate spectacolele sunt supratitrate în limba română.

În cadrul Zilelor Culturale ale Germanilor din Banat, care se desfășoară în cursul lunii mai, va avea loc și ceremonia de acordare a premiului „Stefan Jäger” pentru anul 2016 actriței teatrului german Isa Berger, pentru merite deosebite în cultivarea limbii, culturii și a tradițiilor germanilor din Banat. Ea este angajata teatrului din 2013 și a jucat în mai multe spectacole de succes din repertoriul ultimilor ani, remarcându-se prin cultivarea teatrului școlar de expresie germană și a proiectelor din cadrul festivalului internațional de teatru de tineret.

În 3 mai, la opera timișoreană va avea loc o reprezentație cu spectacolul de balet “Șeherezada” de Nikolai Rimski-Korsakov, în cadrul Săptămânii Operelor Naționale dedicate Veteranilor de Război, iar în 12 mai este programată o reprezentație cu opereta „Liliacul” de Johann Strauss. Tot în luna mai, vor mai avea loc reprezentații cu opera „Traviata” de Giuseppe Verdi, spectacolul de diplomă susținut de absolvenții secției de coregrafie „Ștefan Gheorghe” din cadrul Colegiului Național de Artă „Ion Vidu”, promoția 2017, iar în ultima zi a lunii, opera „Simon Boccanegra” de Giuseppe Verdi, cântat în limba italiană și titrat în limba română.

De asemenea, Teatrul Național “Mihai Eminescu” din Timișoara găzduiește, în luna mai, a 25-a ediție a Galei Premiilor UNITER, la care vor participa peste 600 de invitați.

Teatrul pentru copii “Merlin” aduce în 7 mai, ora 11,00, în fața micilor spectatori premiera spectacolului „Merlina”, o vrăji-zână extraordinară care a dormit 500 de ani și s-a trezit acum pentru a se întâlni cu copiii pe care vrea să-i răsfețe cu vrăji minunate, să-i vindece de frica întunericului și de dentist și să călătorească cu ei în lumea viselor. Spectacolul se adresează copiilor între 3 și 12 ani și va putea fi revăzut în 28 mai. În luna mai, mai sunt programate spectacolele „Tinerețe fără bătrânețe și viașă fără de moarte” și spectacolul invitat „Cine m-a făcut om mare” – concert BegART.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.