RESTANȚI Timișoara Saracens pierde după un joc modest pe terenul rivalei din...

RESTANȚI Timișoara Saracens pierde după un joc modest pe terenul rivalei din Baia Mare. Bănățenii nu au înscris niciun eseu ”zimbrilor”

0
DISTRIBUIȚI
Timișoara Saracens / Facebook

Campioana României pare departe de forma care a consacrat-o. Timișoara Saracens a fost învinsă de CSM Știința la Baia Mare. în restanța din runda a 9-a, scor 3-22. Bănățenii au comis multe erori și nu au reușit astăzi niciun eseu. În urma acestui eșec echipa pregătită de Sosene Anesi va porni probabil de pe poziția a treia play-off-ul SuperLigii.

Timișoara Saracens putea să preia conducerea în startul partidei. Gabriel Conache a ratat însă două lovituri de pedeapsă. Iar transformările devin deja o problemă serioasă a echipei de pe Bega. În minutul 4 distanța a contat, dar apoi, peste alte zece minute jucătorul bănățenilor nu a reușit să marcheze nici dintr-o zonă centrală. De partea cealaltă Baia Mare a profitat de minutele de posesie. Luke Samoa a deschis scorul în minutul 20, dintr-o penalitate-formalitate.


Presiunea ”zimbrilor” s-a concretizat cu un eseu în minutul 31, prin Doneghan, după o fază ciudată, o grămadă cu probleme în urma căreia băimărenii au scăpat surprinzător de liberi pe atac. Luke Samo șutează bine și din unghi și face ca scorul să urce la 10-0. Replica ”sarazinilor” s-a lăsat așteptată iar Samoa mai pune trei puncte pentru Știința înainte de pauză: 13-0. După o lovitură de pedeapsă acordată în urma unui atac periculos al lui Pretorius. Singura urmă pe tabelă e lăsată de Saracens dintr-o penalitate convertită de această dată de Conache.

Nici după pauză lucrurile nu s-au îmbunătățit pentru Timișoara Saracens. Un moment important a avut loc în minutul 44, când Natriashvili îl lovește pe Căpățînă și îl dezbracă practic de tricou. Arbitrul Cristian Șerban a arătat însă cartonașe galbene ambilor jucători. Mai mult, Baia Mare se desprinde în urma loviturilor exacte executate de același Luke Samoa, în minutele 56 și 65. La 19-3 tot ”zimbrii” au avut mai mult mingea și abia pe final campioana a încercat o replică mai puternică. Dar nici nou intratul Zaharia nu a avut noroc, un înainte oprind sprintul lui Pretorius spre terenul de țintă. În minutul 77 Baia Mare ajunge la 22-3 prin același Samoa și stabilește astfel o diferență neverosimilă în duelurile Maramureș – Banat din ultimii ani.

În urma acestui eșec Timișoara Saracens nu mai are mari speranțe că va prinde măcar locul 2 în sezonul regular. Liderul Steaua are +8 puncte față de bănățeni și poate fi întrecut de Știința Baia Mare. În ultima rundă timișorenii primesc replica Iașiului, în timp ce Dinamo întâlnește echipa maramureșeană.

Timișoara Saracens: Aholelei, Căpățînă, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Doyle, Stewart, V. Rus, Conache, Pretorius, Hunt, Sefanaia, Manumua, Lemnaru, Fercu. Au mai intrat: Gorcioaia, Mariș, Simionescu, Taupaki, Vl. Popa, Sabău, Zaharia. Antrenor Sosene Anesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.