Timișoara estompată-n groapă

Timișoara estompată-n groapă

0
DISTRIBUIȚI

Imaginea gropii care rânjea la tocurile doamnelor, care călcau mândre pe covorul roșu ca să intre la Gala Uniter, este imaginea emblematică pentru Timișoara de astăzi. Spoiala și nepăsarea sunt definitorii pentru administrația condusă de Nicolae Robu. Și nu, nu este vorba de politică. Este vorba despre elementarul bun simț de gospodar. Degeaba te umfli în pene că ești primarul orașului care va fi capitală culturală europeană, degeaba te laudă sinecuriștii că ai adus cel mai mare eveniment al teatrului românesc în oraș, de parcă ai fi dat banii din mărunțișul ce ți-a rămas după concediul din Sardinia, nu din bugetul local, dacă nu ești în stare ca măcar centrul Timișoarei să arate impecabil. Este o lipsă de respect față de toți oaspeții care promovează, direct și indirect, ce se va întâmpla în 2021.

Atitudinea de cocalar care aruncă cu bani în artiști ca să-și audă numele tare-n difuzoare și să știe lumea valoarea lui de primar estompat nu va aduce nimic bun pentru Timișoara.


Pentru că nu este suficient. Lipsa de viziune și de acțiune fac ca toate eforturile profesioniștilor din teatru sau de la asociația capitală culturală să se prăbușească, la un moment dat, ca un castel din cărți de joc. Și a văzut o țară întreagă, în direct, narcisismul bolnăvicios al primarului care invitat să acorde un premiu special Teatrului Național din Timișoara pentru eforturile fabuloase care au dus la apariția Sălii 2 a început să mulțumească pentru… premiul primit. Căci, nu-i așa, totul în orașul acesta este despre EL, profesor universitar, fost rector etc etc…

Din păcate, Nicolae Robu nu înțelege că problemele reale ale Timișoarei nu le poate acoperi cu estompator, iar ca în 2021 orașul să se fălească cu titlul de capitală culturală europeană este nevoie mai mult decât de discursuri sforăitoare și angajamente după modelul din perioada Ceaușescu, rămase doar simple ziceri. Dar nu este doar vina sa, ci și a celor care, ca„ să nu-și piardă funcțiile, banii sau influență, preferă să tacă și să-l aplaude zâmbitori în timp ce Timișoara se scufundă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.