Timișoara Saracens învinge Steaua în Ghencea și joacă FINALA SuperLigii. Ziua în...

Timișoara Saracens învinge Steaua în Ghencea și joacă FINALA SuperLigii. Ziua în care baloanele lui Vlaicu au ”decolat” greșit și Conache a fost ”expertul”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Timișoara Saracens Facebook

Timișoara Saracens rămâne în cărți pentru titlu în 2017. Campioana României a învins-o pe CSA Steaua București în deplasare, în semifinalele SuperLigii la rugby, scor 12-5. Toate punctele bănățenilor au fost marcate de Gabriel Conache în urma unor lovituri de pedeapsă. Trupa pregătită de Sosene Anesi va înfrunta din nou Baia Mare în finala națională.

Campioana ”en titre” nu a avut parte de un început grozav în Ghencea. Totuși, Gabriel Conache a deschis scorul în minutul 11 în urma unei penalități. Mai mult, ”expertul” gazdelor în execuții de la distanță, Florin Vlaicu, nu a fost în zi de șut. Ratând în minutele 15 și 20 șansa de a egala pentru Steaua.


În minutul 29 Conache ratează și el o penalitate, ep fondul huiduielilor galeriei roș-albaștrilor, de fapt ”ultrași” de la fotbal care nu înțeleg fenomenul oval. Totuși, transformeurul bănățenilor a mărit ecartul chiar la ultima fază a primei părți. Un 6-0 cu puțin noroc ținând cont că timișorenii au făcut la rândul lor erori. Deși nu a fost perfect, arbitrajul irlandezului John Erskine a asigurat un cadru neutru, departe de orice dubii.

Zi nefastă pentru Florin Vlaicu

Faptul că ”Americanul” Vlaicu nu e în apele sale s-a confirmat în partea secundă, când acesta ratează și din poziție centrală o altă penalitate. În minutul 49 situația se îmbunătățește pentru oaspeți, Lucaci vede cartonașul galben și lovitura de pedeapsă rezultată e convertită din nou de Conache, pentru 9-0! În minutul 60 același Gabriel Conache confirmă spusele căpitanul Vasile Rus, cum că, orice ocazie de a pune puncte trebuie fructificată. Încearcă de la 60 de metri transformarea unei lovituri de pedeapsă, dar execuția e prea scurtă de această dată. Peste patru minute însă Steaua își reaprinde speranțele în urma unui eseu marcat de Robert Neagu. La transformare Patelesio îi ia locul lui Vlaicu, dar îi copiază și inexactitățile de azi, trimițând pe lângă buturi. Scorul rămâne 9-5 pentru Timișoara Saracens. Bănățenii au avut emoții în continuare la o serie de atacuri periculoase ale roș-albaștrilor. În final însă Doyle obține o nouă penalitate iar Conache a fost azi specialistul de la distanță și a stabilit scorul final: 12-5.

Timișoara Saracens o va întâlni din nou pe rivala CSM Știința Baia Mare în finala mare a SuperLigii, sâmbătă, 27 mai. Maramureșenii au depășit cu două ore mai devreme o altă echipă din Capitală, CSM Olimpia, scor 44-9.

Timișoara Saracens: Aholelei, Rădoi, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Doyle, V. Rus (cpt.), Stewart, Seniloli, Hunt, Fercu, Sefanaia, Manumua, Lemnaru, Conache. Au intrat: Căpățână. Taupaki, Mariș, Mureșan, Simionescu, Fl. Popa, Ianuș, Morrison. Antrenor: Sosene Anesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.