Tineri din trei țări ne arată cum este aplicată matematica în viața...

Tineri din trei țări ne arată cum este aplicată matematica în viața de zi cu zi FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1731581659">

În aceste zile, Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara este gazda unor activități de mobilitate mixtă a elevilor de liceu din cadrul proiectului „Discover Real Everywhere Applications of Maths-Dream”, finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus + și acțiunea Cheie 2, parteneriate strategice în domeniul educației școlare. Parteneri ai colegiului timișorean în acest proiect sunt „10 Geniko Lykeio” din Aigiou, Grecia, „Agrupamento de Escolas Soares Basto” din Oliveira de Azeméis Norte, Portugalia, și Universitatea „Tibiscus” din Timișoara.

În cadrul acestui proiect, cinci elevi din Grecia și cinci elevi din Portugalia sunt găzduiți de elevi timișoreni și, împreună cu o echipă de 40 de elevi de la Colegiul „Loga”, desfășoară o serie de activități menite să-i ajute să descopere utiliatea matematicii în viața reală.

Participanții la proiect au început prin a descoperi utilitatea unei busole în Munții Poiana Ruscă, modul în care se poate măsura viteza de curgere a unui râu la izvoarele Begăi, parametrii tehnici ai primului avion românesc la Traian Vuia, totul într-o muncă de echipă, întreaga activitate fiind completată prin descoperirea unor tradiții specifice fiecărei etnii. Proiectul continuă la Colegiul „C.D. Loga” sub forma unor ateliere de lucru precum Math in Finance, Math in Nature, Math in Physics. Sunt planificate, de asemenea, trei jocuri de tipul „Vânătoare de comori” pe teme matemetice, propuse de cele trei țări partenere în proiect. Materialele create prin colaborarea elevilor și profesorilor din România, Grecia și Portugalia vor deveni cursuri on-line, accesibile tuturor comunităților interesate, în vedera elaborării altor activități de învățare colaborative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.