Voluntari ai Organizației “Salvați Copiii” strâng bani la Timișoara pentru dotarea maternităților...

Voluntari ai Organizației “Salvați Copiii” strâng bani la Timișoara pentru dotarea maternităților cu aparate performante. Ce metodă inedită propun

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii au mari șanse să se întâlnească pe stradă, în această perioadă, cu voluntari ai ONG-ului “Salvați Copiii”, care le propun o metodă inedită prin care pot contribui la salvarea bebelușilor născuți prematur în maternitățile din România. Astfel, de trei ani, ONG-ul a inițiat mecanismul “Direct Debit” la București, iar de anul trecut, programul a fost extins în Timișoara și în Cluj-Napoca.

Concret, mai mulți voluntari le propun timișorenilor să facă donații lunare prin intermediul contului bancar dezvoltat de Organizația “Salvați Copiii”. “Donaţiile prin Debit Direct sunt o formă de donaţie repetitivă şi constantă, prin care donatorul se angajează să plătească lunar o suma fixă, prin debitarea automată a contului, la o dată prestabilită, pe o perioadă de timp, cu posibilitatea de a fi întreruptă oricând, la solicitarea donatorului.


Acest tip de donaţie se realizează prin completarea unui Mandat de Debitare Directă şi a unui Contract de Sponsorizare. Procedura este foarte simplă deoarece completarea se face în prezenta unui fundraiser stradal reprezentant al Salvaţi Copiii”, explică reprezentanții ONG-ului.

Anul trecut, aproape 600 de timișoreni au donat pentru dotarea maternităților cu echipamente performante prin intermediul contului bancar dezvoltat de “Salvați Copiii”. Suma medie donată a fost de 20 de lei.

Potrivit statisticilor, în fiecare an mor în România aproximativ 1.500 de nou-născuţi. La fiecare șase ore, un copil mai mic de un an moare. Țara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 8 la 1000 de copii născuţi vii în 2015, cauza principală fiind naşterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

Mai multe informatii despre cum puteți dona sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.