5.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a din Timiș, așteptați să se...

5.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a din Timiș, așteptați să se înscrie la Evaluarea Națională. Când încep examenele

0
DISTRIBUIȚI
evaluare clasa a IV-a
Elevii din Timiș, așteptați să se înscrie la Evaluarea Națională.

Cei aproximativ 5.000 de elevi din județul Timiș care au terminat clasa a VIII-a sunt așteptați, începând de astăzi, să se înscrie pentru Evaluarea Națională. Candidații care se simt pregătiți să susțină acest examen pot să se înscrie în perioada 7 – 9 iunie, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației. De altfel, vineri, 9 iunie, este și ultima zi de școală pentru ei.

“Sunt aproximativ 5.000 de elevi din județul Timiș care termină clasa a VIII-a, dar nu toți se vor înscrie, unii vor avea corigențe, rămân repetenți, alții pur și simplu nu vor să se înscrie”, ne-a declarat Mihaela Petrov, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș.

Pe data de 19 iunie, absolvenții clasei a VIII-a sunt așteptați în sălile de examen, pentru a susține proba scrisă la Limba Română.


Miercuri, 21 iunie, școlarii vor susține proba scrisă la matematică, iar cei care aparțin minorităților vor da pe 22 iunie proba la limba maternă.

Pe 26 iunie, până la ora 16.00, vor fi afișate rezultatele, iar după soluționarea contestațiilor, pe 30 iunie, elevii vor afla rezultatele finale.

Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. Din anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la Evaluarea Naţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.