ACS Ghiroda, pregătită de pasul decisiv spre Liga a III-a. Paul Codrea...

ACS Ghiroda, pregătită de pasul decisiv spre Liga a III-a. Paul Codrea va lua o decizie surpriză după barajul cu Petrila

0
DISTRIBUIȚI
Paul Codrea vs. Leo Naidin. Foto: Leczki Jozsi

Campioana Timișului ar putea deveni divizionară C peste 24 de ore. ACS Ghiroda e favorită în fața câștigătoarei Ligii a IV-a Hunedoara, Inter Petrila, după ce s-a impus în meciul tur al barajului de promovare. Paul Codrea, directorul sportiv al bănățenilor, consideră că Alex Baranyi și compania trebuie să rămână concentrați și pentru meciul de acasă, care se va disputa pe noua arenă ”Emilian Pavel”.

ACS Ghiroda s-a impus cu 2-1 la Lonea, în fața Petrilei, în jocul din urmă cu o săptămână. După ce și-au inaugurat arena cu un meci împotriva gloriilor naționalei, timișenii au acum parte de un duel oficial extrem de important. Pot face pasul către eșaloanele naționale. ”Cu siguranţă pentru noi e evenimentul anului. Chiar dacă am avut un eveniment frumos de inaugurare, cu siguranţă acesta e cel mai important din punct de vedere sportiv. De el depinde poate viitorul nostru. O promovare în Liga a III-a ne obligă… În tur a fost un meci foarte echilibrat deşi am avut ocazii mai mari. Ne plasează puţin ca favoriţi, dar nu cred că e jucată calificarea.


Cred că trebuie să tragem tare şi în meciul retur. Ei au într-adevăr jucători avansați în vârstă, cu experiență, dar noi suntem mai tehnici”, a declarat Paul Codrea pentru PRESSALERT.ro.

Arena ”Emilian Pavel” a suferit modificări importante iar jocul de sâmbătă reprezintă și revenirea oficială a Ghirodei acasă. Cât timp s-a schimbat gazonul, s-a montat nocturna și s-au construit noile vestiare, echipa timișeană a evoluat în cartierul timișorean Plopi. ”Terenul se prezintă foarte bine, ne-am antrenat pe el toată săptămâna și la meci va fi excelent. Din păcate multă lume va sta în picioare, dar vom încerca să mărim și capacitatea stadionului pentru că dacă vom intra în Liga a III-a vom avea cu siguranță mai mult de 200 de spectatori câți avem acum pe scaune”, a mai spus Codrea. Gazdele au anunțat că se află în formulă completă și pentru returul cu hunedorenii.

Manșa secundă a duelului ACS Ghiroda – Inter Petrila pentru un loc în Liga a III-a se joacă mâine, de la ora 17.30, pe arena ”Emilian Pavel” din localitatea timișeană.

Paul Codrea ar putea prelua banca tehnică în Liga a III-a

Actualul director sportiv al Ghirodei nu a renunțat la gândul de a antrena. După ce a pregătit-o pe ASU Poli în ligile județene la începutul noii cariere Paul Codrea nu a dus lipsă de oferte. El a refuzat însă să fie ”secundul” lui Devis Mangia la Craiova. Totuși, nu e exclus ca fostul mijlocaș să dea curs unei alte oferte în această vară, la fel cum există posibilitatea de a fi ”principal” al Ghirodei în viitorul sezon.

”Există posibilitatea să rămân director sportiv, există posibilitatea să preiau echipa în cazul în care Vlad Bura (n.r. actualul tehnician al Ghirodei) nu mai rămâne sau nu găsim alt antrenor. Eu am licența A, de care e nevoie. Vedem, deocamdată ne-am concentrat foarte tare pe meciul acesta. Dacă iese bine ne așezăm la masă. Eu mai am o ofertă și în funcție și de ce decid și în partea cealaltă rămân sau accept alternativa”, a concluzionat Paul Codrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.