INSUFICIENT ACS Poli, SUPERIOARĂ dar nesigură de locul în A. Timișorenii au...

INSUFICIENT ACS Poli, SUPERIOARĂ dar nesigură de locul în A. Timișorenii au învins la limită UTA după ce au dominat copios în prima parte GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

ACS Poli a fost de multe ori singura echipă de pe teren în duelul cu UTA din prima manșă a barajului pentru Liga I. Deși au dominat copios în prima repriză, timișorenii au înscris doar de două ori: prin Pedro Henrique și Gabriel Cânu. În partea secundă arădenii au revenit în joc după o fază ciudată finalizată de Strătilă și au beneficiat de eliminarea lui Neagu. S-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru gazde și suspansul se păstrează pentru returul de la Șiria.

”Celălalt” Poli – UTA a suscitat un interes asemănător cu cel din 21 mai. Peste 12 mii de oameni au venit la un meci, ce-i drept, cu o miză majoră, locul din Liga I sau mai direct spus potul din banii TV. Deși galeria gazdă e mai micuță iar cea oaspete a fost și mai numeroasă ca la vizita precedentă a arădenilor pe ”Marele oval”, amfitrionii nu au avut probleme de la început. Ocazia lui Cânu, din minutul 5, a încălzit și mai mult tribunele care și-au arătat suportul.

Putea fi 1-0 încă din minutul 18 la o gafă în urma căreia Bărbuț a lobat peste portar și peste buturi din lateral.  Dar golul a venit de la înlocuitorul lui Popovici, accidentat după un sfert de oră. Reprimit în grațiile lui Popa, brazilianul Pedro Henrique a primit mingea pe tavă de la Soljic și nu l-a iertat pe Miron. Peste doar trei minute Croitoru bate o lovitură liberă din lateral și balonul deviat de Bocșan e convertit cu capul de Gabriel Cânu pentru 2-0.

Practic, întreaga repriză s-a jucat în jumătatea lui UTA. Arădenii neavând o ocazie cu adevărat importantă. Mai mult, putea fi 3-0 în minutul 38 la o nouă ”liberă” a lui Croitoru sau la faza următoare, când doar o deviere de ultim moment a salvat echipa lui Laurențiu Roșu de la un nou gol. Mai apoi, Bărbuț s-a jucat cu ocaziile în careul mic.

Revenire ”în cărți” din nimic

Partea secundă părea să continue recitalul din prima parte al timișorenilor. Și totuși, la șapte minute de la reluare, o învălmășeală în careul timișorean le oferă arădenilor șansa revenirii. Bocșan cade la pământ și balonul ajunge la Strătilă care îl strecoară la colțul scurt al unui Curileac care trebuia să fie totuși pe fază. În minutul 59 diferența putea fi refăcută, dar Doman e și el risipitor. Culmea, dacă spectatorii cereau al doilea galben la Strătilă, inamicul publicului ”centralul” George Găman consideră cu 25 de minute înainte de final că Neagu îl faultează pe Curtuiuș și e prin urmare eliminat.

Deși în inferioritate ACS Poli a fost echipa care a dorit mai mult. UTA a revenit oarecum în postura echipei mulțumite de tabelă pentru prima manșă.


Nici în prelungiri nu s-a făcut 3-1, când Bocșan a reluat în bară din apropiere.

UTA pare mulțumită că a marcat în deplasare, dar până la urmă elevii ratangii ai lui Ionuț Popa au în mână un avantaj pentru returul de peste trei zile.

ACS Poli Timișoara: Curileac – Străuț, Cânu (cpt.), Bocșan, Neagu – Artean, Soljic – Bărbuț (61 Mailat), Croitoru, Doman (69 Șeroni) – Popovici (15 P. Henrique). Pe bancă: Straton – Scutaru, Fucek, Drăghici. Antrenor: Ionuț Popa.

UTA: Miron – Adili, Gligor (cpt.), Manea, Burlă – Strătilă (63 Tănase), Chindriș, D. Copil (77 Vîlceanu), Muntean (46 Stahl) – Ad. Petre, Curtuiuș. Pe bancă: V. Barna – Polgar, Piccioni, Jorza. Antrenor: Laurențiu Roșu.

1 COMENTARIU

  1. de ce autorul articolului, la un meci ACS Poli-UTA BD, tine neaparat sa ne spuna cati spectatori au fost la meciul ASU Poli -UtaBD jucat acum o saptamana?! de ce?! cred ca ‘jurnalistului’ ii plac anumite baruri rin unirii!:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.