Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană anunță lansarea programului cultural StartUp 2017...

Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană anunță lansarea programului cultural StartUp 2017 – 2018. Vezi ce cuprinde

0
DISTRIBUIȚI

Programul, care face parte din strategia de implementare a proiectului TM2021, este esențial, conform organizatorilor, deoarece își propune dezvoltarea dialogului și încurajarea implicării și colaborării directe între cetățenii orașului și reprezentanții instituțiilor de cultură, atât din Timișoara cât și din Europa.

În acest an, organizatorii doresc să dezbată următoarele proiecte:

Generators presupune dezvoltarea proiectelor Mega Bega, Reflecții și Cămine în mișcare. Acestea vor avea ca scop dezvoltarea unor acțiuni de cercetare, documentare și schimb de experiență.

X-Tensions – vizează colaborări cu insitituții și organizații locale în scopul realizării unei serii de evenimente și proiecte culturale care să le potențeze conținutul, vizibilitatea și caracterul european ( Art Encounters, Festivalul Simultan, Teatrul Naţional Timișoara- Circus Cirkör- spectacol de circ contemporan-, Eurothalia – spectacole susţinute de Teatrul Odin și master classes cu Eugenio Barba).

Neighborhoods – dorește intervenția directă în cartierele orașului, prin ateliere de lucru, cu scopul de a găsi colaboratori și co-organizatori pe termen lung.

MultipleXity – se va preocupa de moștenirea tangibilă a orașului în urma câștigării titlului de Capitală Culturală Europeană.


Scopul este construirea unui complex creativ multi-funcțional – un centru de resurse culturale care să ajute la dezvoltarea potențialului creativ al orașului și care să faciliteze schimburile internaționale.

Se va organiza prima ediție a Festivalului Internațional al Luminii (în 2021) și se va implementa o îmbunătățire a infrastructurii culturale. Anul 2017 va fi dedicat identificării nevoilor orașului și se vor iniția primele colaborări internaționale.

Pe termen lung, Programul cultural TM2021 vizează dezvoltarea unui sector cultural extrem de profesionist și deschis nevoilor cetățenilor, crearea unor legături puternice la nivel european și creșterea scenei culturale și creative pentru ca ea să devină mai competitivă – un adevărat pilon de dezvoltare locală durabilă.

Toți cei care îți doresc să fie implicați în dezvoltarea și implementarea acestor programe sunt așteptați luni, 19 iunie 2017 la ora 18.00, în Sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.