La ASU Politehnica s-a sunat adunarea fără antrenorul principal Bogdan Andone. ”Băieții...

La ASU Politehnica s-a sunat adunarea fără antrenorul principal Bogdan Andone. ”Băieții în ghete” s-ar putea întări din nou cu jucători de la ACS Poli GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
Reunire cu 25 de jucători la ASU Poli

ASU Politehnica s-a reunit astăzi pentru viitorul sezon al Ligii a II-a. Printre absenți s-a numărat și noul tehnician Bogdan Andone, reținut cu probleme la București. Deocamdată ”Băieții în ghete” au o singură noutate certă în lot, pe atacantul Marius Staicu, dar negociază cu o serie de jucători din curtea concitadinei ACS Poli iar Radu Motreanu are șanse mari să continue pe ”Știința”.

Prima mișcare pentru ediția 2017-18 s-a desfășurat fără noul ”principal”, Andone a fost reținut cu probleme, dar va fi prezent de mâine la Baza 2. La fel ca în fiecare pauză competițională la ASU Poli au venit o serie de tineri să-și încerce șansele, dar și o surpriză destul de neaștepată. Printre trialiști se afla azi și veteranul Alin Crișanov, fost jucător la vechea Poli și care a mai evoluat anii trecuți în ligile inferioare. ”Trebuia să ajungă azi (n.r. Bogdan Andone), dar a avut probleme urgente la București, și-a cerut scuze și mi-a promis că va fi mâine la prânz în Timișoara. El a trimis programul de pregătire. Jucătorii pe care i-am convins până acum sunt prezenți, dar încercăm să aducem jucători care intră în primul 11. Ceilalți sunt în probe, jucători tineri, excepție Alin Crișanov, care și-a manifestat intenția de a da o probă, clar că am acceptat-o, cine știe, poate e o surpriză plăcută. Clar că mai avem o listă cu care negociem”, a declarat Marius Cociu, managerul sportiv al lui ASU Politehnica. Alte nume interesante prezente în teste sunt cele ale portarului Emanuel Fișteag, care a mai evoluat la ASU în C și care a evoluat pentru Sebiș campionatul trecut, și Darius Buzdugan, mijlocaș în vârstă de 22 de ani, care a jucat la Metalul Reșița și care tocmai fusese selecționat în naționala jucătorilor fără contract.

Absent motivat de la reunire a fost Ioan Mera, în timp ce Arthur Teut a lipsit nemotivat. Laurențiu Telescu, în schimb, e în refacere după o operație la nas. Până acum ASU Poli s-a despărțit de Ștefan Blănaru (FC Hermannstadt) și Adrian Ungureanu (revenit la Ripensia).

”Sper să fiu sănătos și să ajut echipa aceasta cât pot. Mi-am dorit să vin acasă. Aici am făcut primii pași spre fotbal, aici am crescut, știu ce înseamnă culorile alb-violet și m-au convins să vin acasă acești suporteri minunați și proiectul de aici. Am înțeles că e continuitate și încet încet să facem lucruri bune. Eu cunosc antrenorul de când era la Satu Mare. Aștept să îl cunosc și personal. Eu am jucat mai mult în afara orașului, dar cred că a venit momentul să joc și pentru echipa mea de suflet. De afară s-a văzut că echipa crește de la an la an. Eu cred că a acest campionat va fi mult mai greu, la ASA a venit Dinu Vamă, UTA, nu știu ce va fi la Pandurii, Mioveni. Sper să dau cât mai multe goluri și să facem cât mai multe puncte”, a spus atacantul Marius Staicu (30 ani, ex-Mioveni), primul jucător semnat de ASU Poli pentru viitorul sezon.

Motreanu și renegații lui ACS Poli, în vizor

Deși părea o pistă închisă, rămânerea lui Radu Motreanu la ASU Poli prinde contur. Jucătorul nu a plecat cu ACS Poli la Poiana Brașov pentru a susține examenele de Bacalaureat în oraș dar a fost prezent în ”civil” la Baza 2 în această seară. Un alt tânăr care a făcut parte din lotul grupării de primă ligă, Harald Fridrich, ar putea sosi liber de contract. ”Azi a apărut o oportunitate. Sunt șanse mari să rămână la noi (n.r. Motreanu). Am făcut o ofertă pe care nu cred că cei de la ACS Poli o vor refuza. Am discutat despre Fridrich cu domnii Birlică și Drăgoi, mi-au promis un răspuns, dar tot azi am aflat că a înaintat actele pentru a deveni liber. De aceea probabil nu am primit răspuns.


Părinții lui m-au sunat să mă întrebe dacă mai suntem interesați de el. Adevărul e că suntem, l-am anunțat și pe domnul Andone. Tot mama lui m-a sunat azi și mi-a spus de intenția de a deveni liber și noi nu avem ce face decât să așteptăm. Cu Motreanu propunerea a fost o sumă pentru transfer definitiv, o altă sumă pentru împrumut, i-am spus de la început domnului Birlică: e o ofertă pe care nu o putem onora. El normal putea să se pregătească azi cu noi și până în 30 iunie, dar în condițiile în care săptămâna trecută a fost la reunirea celor de la ACS i-am respectat poziția, să nu fie discuții. Așteptăm să vedem dacă reușim să ne înțelegem și acceptă oferta noastră de azi va deveni jucătorul nostru, noi sperăm, dacă nu, intră în programul celor de la ACS”, a mai spus Cociu.

Acesta a vorbit și despre alte ținte din curtea vecinei. Mai precis jucătorii cu experiență la care ACS Poli a renunțat, precum Cristian Scutaru sau Adrian Poparadu. ”Nu ascund dorința noastră de a-i putea lămuri să vină alături de noi. Ați văzut că după o zi s-au răzgândit (n.r. referire la Scutaru, Străuț, sezonul trecut)… Ar fi jucători care ne-ar ajuta foarte mult și sunt convins că și-ar dori să vină să joace alături de noi… Trebuie să recunoaștem, competiția va fi mult mai grea în acest sezon”, a punctat conducătorul lui ASU Poli.

ASU Poli se va pregăti pe plan local până în perioada 9-10 iulie, urmând să plece apoi într-un stagiu centralizat. Destinațiile posibile sunt Austria, Slovenia sau Serbia, în funcție de posibilitățile financiare. Primul amical va fi sâmbătă (ora 11), 1 iulie, cu Viitorul Caransebeș (campioana L4 Caraș), iar în data de 8 iulie e stabilit un test cu Timișul Șag. Urmează încă un joc în data de 5 iulie tot cu adversar mai ”ușor”.

Lotul prezent la reunire: Gakos, Gârlea, R. Filip – Taub, Birău, Gălan, Vucea, Bilia, Sorescu, Ghinescu, M. Stancu, Nicolescu, Bîte, Țugui, Bădăuță, Giuricici, Neamțu, M. Staicu (Mioveni). În probe: Emanuel Fișteag (20 ani, Sebiș) (portar) – Victor Bînzar (16 ani, Electrica), Sebastian Botz (20 ani, liber), Adrian Butura (20 ani, ex-Giarmata), Ionuț Coadă (20 ani, UTA II), Darius Buzdugan (22 de ani, liber, ex-Metalul), Alin Crișanov (39 ani, liber) (mijlocași).

 

1 COMENTARIU

  1. asta-i buna, cum sa ia jucatori de la Recas, ce zice Brincovan? azi, miine sint toti de la Recas in echipa. nu stiu citi dintre recasanii astia vor juca pe gratis. nu toti au fact milionul ca Mera, si in orice caz nu la ASU, si acum se plictisesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.