Viorel Moldovan, despre discuțiile pentru preluarea lui ASU Poli: ”E tentant, recunosc”....

Viorel Moldovan, despre discuțiile pentru preluarea lui ASU Poli: ”E tentant, recunosc”. Care e principalul impediment în calea acceptării provocării suporterilor

1
DISTRIBUIȚI
Foto: ALEXANDRU HOJDA / MEDIAFAX FOTO

ASU Politehnica vrea să ridice ștacheta pentru sezonul viitor. În acest sens conducerea ”Băieților în ghete” s-a întâlnit în această săptămână cu Viorel Moldovan, căruia i-au propus să preia conducerea băncii tehnice. Fostul internațional a spus pentru PRESSALERT.ro că e tentat să accepte oferta primei echipe din România conduse de suporteri, dar nu a oferit încă un răspuns definitiv. Principalul minus în parafarea înțelegerii îl reprezintă bugetul clubului.

”Moldo-but” a vizitat în această săptămână bazele Politehnicii și a rămas plăcut impresionat de discuțiile cu factorii de decizie de la ASU. Rectorul Viorel Șerban, Sebastian Novovic (președintele Druckeriei) și managerul sportiv Marius Cociu au fost printre cei care au vorbit cu antrenorul în vârstă de 44 de ani. ”Am avut o discuție interesantă. Deocamdată mare lucru nu pot spune, vedem ce se va întâmpla într-un viitor apropiat. Sunt niște discuții… Nu e ușor, lucrurile sunt un pic complicate. Perspectivele sunt interesante. Ceea ce au realizat suporterii, susținând această echipă și ducând-o de jos până în al doilea eșalon fotbalistic al țării e un lucru extraordinar. E mult pasiune din partea lor, multă dorință. Vor să realizeze lucruri mărețe. E o chestie care, normal, și mie îmi dă de gândit. Mă motivează”, a declarat Viorel Moldovan pentru PRESSALERT.ro.

Fostul ”număr 9” a explicat că situația financiară a clubului îi dă de gândit în luarea unei decizii. ”Moldo-but” a dat de înțeles că obiectivul echipei ar putea fi promovarea în Liga I în cazul în care se conturează colaborarea. ”Sunt aspecte de luat în considerare pentru perpectivele și posibilitățile acestei echipe. Mă refer aici la aspectul financiar, de a construi o echipă solidă, puternică, una care să aibă capacitatea de a se lupta pentru a promova pe prima scenă fotbalistică. Totul depinde de aspectul financiar. De forța pe care poate să o aibă această echipă. Datorită suporterilor și altor oameni care pot să fie implicați pentru a reda faima de altădată a Politehnicii Timișoara”, a spus Moldovan.

”Dacă ai culoarul necesar nu se știe niciodată”

Cu toate neajunsurile, fostul campion al Franței nu exclude posibilitatea de a accepta provocarea: ”Vrem nu vrem, nu mă refer la mine personal, chiar dacă ai pasiune, suflet, nebunie, și eu sunt un tip atipic, am o nebunie, pot să mă înham la o treabă de asemenea anvergură, dar din experiența mea știu că totul se leagă de acest aspect.


Ca să construiești o echipă ai nevoie de susținere finaniciară. Dragostea nu e suficientă, de multe ori nici aspectul financiar nu e suficient, dar e necesar. E o chestie tentantă recunosc acest lucru”.

Viorel Moldovan a vorbit și de anvergura lotului lui ASU Poli, una destul de firavă pentru un obiectiv mare în acest moment. ”Trebuie să consolidezi echipa, să aduci jucători, pentru a impune respect, pentru a avea greutate. Trebuie să ai o osatură, un nucleu, o experiență. Pentru Poli sezonul acesta în Liga a II-a a fost experimental. Au venit de unde au venit, cu jucătorii de rigoare, sunt alte cerințe… E vorba de construcția unei echipe solide, dacă ai culoarul necesar nu se știe niciodată. Ce au realizat băieții acolo merită maximum de respect și chiar am întâlnit niște băieți extraordinari”, a conchis Viorel Moldovan. Foarte probabil eventuala sa sosire la cârma ”Băieților în ghete” ar atrage și jucători cu experiență care s-au ferit să accepte până acum ofertele echipei ”fără patroni”.

Auxerre, precedenta experiență

Internaționalul cu 25 de goluri sub tricolor, între care se numără reușite importante la Euro 2000 ori CM 1998, are deja un C.V. consistent și în postura de antrenor. Vaslui, Brașov, Sportul Studențesc și Rapid se numără printre formațiile din țară la care a fost ”principal”. De asemenea el a fost selecționerul reprezentativei U21 și a fost ”secundul” lui Anghel Iordănescu la națională. Ultima sa experiență a fost și unica în străinătate ca tehnician, dar nu s-a încheiat fericit, fiind demis în toamnă de la Auxerre, grupare franceză aflată în Ligue 2 și cu care a avut un start modest de sezon. ”Am avut contacte în această perioadă, dar decât să mă duc într-un loc… fără perspective, prefer să aștept, să văd, ce și cum. Nu vreau să mă grăbesc”, a subliniat Moldovan. Acesta a evoluat ca jucător inclusiv la vechea FC Politehnica Timișoara, marcând opt goluri în cele 23 de apariții de-a lungul sezonului 2005-06 al Ligii I.

În condițiile în care Viorel Moldovan ar prelua ASU Politehnica actualul tehnician, Sorin Brîndescu, ar rămâne în club dar pe o altă funcție.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.