Atenție la vipere în cazul în care plecați în drumeții prin munții...

Atenție la vipere în cazul în care plecați în drumeții prin munții din vestul țării. Unde se găsește vaccin antiviperin

0
DISTRIBUIȚI
vipera
Atenție la viperele din munții din vestul țării.

Pasionații de drumeții montane trebuie să aibă mare grijă, în această perioadă, dacă doresc să se aventureze prin munții din vestul țării.


Asta pentru că se pot întâlni cu vipere pe traseu. De exemplu, în munții din județul Hunedoara trăiește vipera comună (berus), care deține un puternic venin.

În cazul în care sunteți mușcați de o viperă, trebuie neapărat să ajungeți la unul din cele șapte spitale din Hunedoara care dețin vaccin antiviperin. Și anume unitățile medicale din Deva, Hunedoara, Petroșani, Lupeni, Hațeg, Orăștie și Vulcan.

„Din fericire, în ultimul timp nu am mai avut cazuri de mușcături de vipere, dar în anul 2014, șase hunedoreni au ajuns la spital din cauza viperelor. Reamintim turiștilor câteva sfaturi de comportament în cazul întâlnirii cu vipera comună, pentru a evita mușcăturile: purtați bocanci de munte, chiar dacă temperatura ambiantă este ridicată; efectuați permanent un control vizual al zonei în care urmează să pășiți; nu ridicați pietre mari decât după ce, în prealabil, ați efectuat un control vizual dedesubt”, a declarat Cecilia Birău, purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, pentru Glasul Hunedoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.