BAC 2017 Peste 3.500 de liceeni din Timiș susțin astăzi proba orală...

BAC 2017 Peste 3.500 de liceeni din Timiș susțin astăzi proba orală la Limba Română. În câte centre sunt evaluați

0
DISTRIBUIȚI

Emoții pentru mii de absolvenți de liceu din întreaga țară. Astăzi a început prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Candidații vor fi evaluați timp de două zile.

Inspectoratul Școlar Timiș anunță că la această probă s-au înscris 3.528 de candidați din județul nostru. Aceștia vor susține proba orală la limba română în 56 de centre de examen.

Subiectele pentru această probă cuprind texte literare și nonliterare, funcționale și nonfuncționale, cu un grad de complexitate care să permită rezolvarea lor integral în cel mult 15 minute.


Elevii nu vor primi note sau calificative, ci va fi stabilit nivelul de competență – experimentat, avansat și mediu.

Urmează proba orală la limba maternă – între 8 și 9 iunie, proba de competențe digitale – 9, 12 și 13 iunie, și evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – 14 și 16 iunie.

Probele scrise încep în data de 26 iunie cu limba și literatura română, 27 iunie – limba și literatura maternă, 28 iunie – proba obligatorie a profilului și specializării (matematică sau istorie) și 30 iunie – proba la alegere a profilului și specializării.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, în aceeași zi se pot depune și contestațiile, iar afișarea rezultatelor finale este programată pentru 10 iulie.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.