Baroque II Urban 2017, cu un artist român mai cunoscut în străinătate...

Baroque II Urban 2017, cu un artist român mai cunoscut în străinătate decât în țară. Când are loc vernisajul

0
DISTRIBUIȚI

Evenimentul Baroque II Urban, a cărui primă ediție s-a bucurat anul trecut de un mare succes, aduce în această vară, la cea de-a doua ediție, uimitoarele sculpturi ale artistului Virgilius Moldovan, care, de mai bine de trei decenii, locuiește și lucrează la Viena și este mult mai cunoscut în Europa și peste ocean decât în țară.

El este acum protagonistul expoziției de artă contemporană “MEATING” organizată de Asociația Festivalul Baroc, Muzeul de Artă Timișoara și META Gallery, lucrări prezentate anterior în mai multe galerii, târguri și bienale de artă din Amsterdam, Beijing, Florența, Frankfurt, Köln, Linz, Miami, Nashville, Praga, Rotterdam sau Viena, dar și în orașe din țară precum Cluj, Brașov sau Craiova urmând să ajungă și la muzeul de artă din Timișoara, unde vor putea fi văzute între 21 iulie și 12 septembrie.

Pentru expoziția de la Timișoara au fost selectate 24 de lucrări de sculptură monumentală realizate din rășină, ghips, silicon și bronz și patru lucrări de pictutră în ulei pe pânză. Catalogate drept hiper-realiste și supradimensionate, sculpturile lui Virgilius Moldovan reprezintă tipologii umane și personaje istorice sau politice în ipostaze inedite, nude, iar titlul expoziției, un cuvânt cu sensuri multiple, face trimitere atât la întâlnirea cu arta – deși ortografia diferă în mod intenționat – cât și la carnalitatea care constituie tematica artistică aleasă pentru această ediție. Expoziția va fi însoțită de texte critice semnate de curatorul Ana-Daniela Sultana, absolventă a Universității de Artă Aplicată din Viena.

Baroque II Urban își propune să aducă în prim plan relația dintre artă și public, integrarea Timișoarei în practicile internaționale din domeniul artelor vizuale, promovarea educației culturale, a identității și valorilor culturale locale și europene și nu în ultimul rând, formarea unui public iubitor de artă. Caracterul participativ al unor lucrări din expoziție, atelierele de pictură în stil baroc pentru copii care se vor desfășura în luna august și vor fi susținute de artiști locali, precum și dialogul dintre artiștii și organizatorii locali și cei internaționali vin în întâmpinarea acestui deziderat.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 21 iulie, la ora 18.30, în prezența artistului și a organizatorilor, lucrările urmând a fi expuse în cinci încăperi de la etajul al doilea al muzeului, inclusiv în sala barocă.


Pe durata expoziției, vor mai avea loc ateliere de modelaj pentru copii, dezbateri și evenimente speciale. Vizitarea ezpoziției se va putea face conform orarului muzeului, cu mențiunea că aceasta nu este recomandată celor care au vârsta sub 18 ani.

Foto: Kopacz Kund

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.