Companii din Serbia și România, ajutate să găsească forță de muncă mai...

Companii din Serbia și România, ajutate să găsească forță de muncă mai ușor. Ce proiect derulează Camera de Comerț Timiș

0
DISTRIBUIȚI

locuri de munca

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș le dă o mână de ajutor companiilor din Banat, dar și din Serbia care întâmpină dificultăți în găsirea unui loc de muncă. Astfel, în luna mai a acestui an a fost lansat proiectul “Rețea pentru mobilitatea forței de muncă în zona transfrontalieră”, care va fi implementat în 15 luni.

Proiectul are ca obiectiv principal facilitarea “accesului pe piața forței de muncă și a spori oportunitățile de angajare în zona transfrontalieră”. Concret, în cadrul proiectului se va crea o rețea de cooperare transfrontalieră în domeniul pieței muncii, persoane din Serbia care caută un loc de muncă în zona transfrontalieră vor fi instruite și se vor deschide două puncte de informare în Serbia și în România.


De asemenea, se vor organiza două târguri de joburi pentru grupul țintă și va fi publicat un Ghid care va conține reglementări legislative din România și Serbia, cât și expresii uzuale, cuvinte cheie pentru facilitarea comunicării uzuale, în cele două limbi.

“Grupul țintă al proiectului este format din: șomeri din zona transfrontalieră, din Regiunea Banat și Județul Timiș, cu precădere persoane din grupurile defavorizate (persoane cu vârsta peste 50 de ani, tineri, femei), companii din România și Serbia care au dificultăți în găsirea forței de muncă necesare și instituții din domeniul economiei și educației”, transmite Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

Proiectul “Rețea pentru mobilitatea forței de muncă în zona transfrontalieră” este implementat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în calitate de partener, împreună cu Camera de Comerț și Industrie a Serbiei prin Camera Regională din Districtul de Nord al Banatului Kikinda, în calitate de partener coordonator, și Primăria Orașului Kikinda – partener. Proiectul este finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.