Concerte spectaculoase cu Foreign Beggars, Dub Pistols şi Asian Dub Foundation, într-un...

Concerte spectaculoase cu Foreign Beggars, Dub Pistols şi Asian Dub Foundation, într-un cadru deosebit, la a treia ediţie Music Travel Festival FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-989048501">
Cea de-a treia ediţie a M,usic Travel Festival a avut parte de concerte interesante

Cea de-a treia ediţie a Music Travel Festival – eveniment desfăşurat în weekend la Aqua Arena Sport din Timişoara – a avut parte de un line-up interesant, cele trei scene de la faţa locului oferindu-le celor prezenţi sound-uri din stiluri diverse.

Prima zi a evenimentului a debutat, la fel ca anul trecut, cu o furtună care a reuşit să decaleze recitalurile programate după ora 19 la faţa locului. Seria concertelor a debutat cu recitalul clujenilor de la Straight from the Bottle, formaţia lui Bogdan Mezofi de la Grimus oferind un spectacol de blues de nota zece, chiar dacă în faţa The Garden Stage (unde a avut loc recitalul) nu se afla aproape nimeni. Mai apoi, pe aceeaşi scenă a urcat Jurjak, care a reuşit să cânte o singură piesă înainte de declanşarea furtunii. Pe parcursul serii, la faţa locului au cântat şi Travka şi Vama, două trupe cu mulţi fani în oraşul nostru, iar cei de la CTC au fost pe placul amatorilor de hip-hop.

Trupa britanică Foreign Beggars a adus la Music Travel Festival un amestec de hip hop şi dubstep care a trezit publicul la viaţă, dar DJ setul Sigma a reprezentat o deziluzie pentru mulţi fani ai genului drum and bass. Şi asta pentru că alături de celebrele piese din repertoriul propiu ca „Nobody to love“ (un rework după Kanye West şi „Bound 2”) sau „Changing“ în playlist-ul nopţii au fost incluse şi câteva melodii din zona EDM care se regăsesc mai degrabă în playlist-urile. Scena The Wall dedicată amatorilor muzicii electronice a fost la înălţime cu Mihai Popoviciu, Ten Walls şi M.A.N.D.Y.

Sâmbătă, melomanii s-au delecvtat cu recitaluri susţinute de Toulouse Lautrec, Monokrom, Ska-nk sau Basska. După cum era de aşteptat, cei de la Zdob şi Zdub au avut parte de un public care a cântat alături de ei fiecare piesă, iar cei de la Viţa de Vie au creat un „mosh“ serios în faţa scenei. Combinaţia de dub, dancehall, ragga şi rock oferită de muzicienii britanici care alcătuiesc trupa Asian Dub Foundation a fost una de bun augur, iar pentru amatorii de electronice pe scena dedicată au fost prezenţi Punu, NTFO, James Zabiela (care a avut un set de nota zece) şi The Model. Ultimul artist al nopţiii de sâmbătă de la scena mare, DJ Shiver, a reuşit să îi scoată din sărite pe mulţi cunoscători cu un set în care mash–up–urile se schimbau cu viteza luminii. Cu toate acestea, o bună parte din cei care au rezistat până la acea oră au savurat „ghiveciul“ propus de DJ-ul din Târgu Mureş.

Duminică, sarcina de deschidere a evenimentului le-a revenit celor de la Grave For Sale, unica trupă de surf rock din ţara noastră „executând“ un spectacol în adevăratul sens al cuvântului, în ciuda faptului că la ora repsectivă în faţa scenei erau o mână de oameni. Printre artiştii care au mai susţinut concerte s-au numărat The Mono Jacks, JazzyBIT, Cuibul şi Robin and the Backstabbers, aceştia din urmă având un succes deosebit în rândul timişorenilor. Prima prezenţă a britanicilor de la Dub Pistols în Timişoara a declanşat un val de energie în rândul spectatorilor.

„Doar o singură ţară mă poate face fericit că pierd festivalul Glastonbury (n.n. – celebrul festival britanic) şi aceasta este a doua ţară a noastră, România. Suntem rezidenţi deja la festivalul Electric Castle şi ne-am bucurat de invitaţia organizatorilor de la Timişoara. Am avut parte de un public minunat şi organizarea a fost impecabilă. Aveţi un loc minunat aici şi pe viitor sunt sigur că acest festival va creşte, are toate şansele să devină un punct de reper în România“, a declarat Barry Ashworth, liderul Dub Pistols. Spaniolul Paco Osuna a avut un set deosebit la scena dedicată muzicii electronice.

Dincolo de recitaluri, Music Travel Festival a avut parte şi de o zonă de chillout, care a avut parte şi de o mini – scenă unde muzica a răsunat de pe viniluri. Diversele acţiuni desfăşurate de partenerii culturali ai evenimentului la faţa locului au întregit atmosfera Music Travel Festival. Din păcate, numărul spectatorilor prezenţi în cele trei zile de festival a fost sub aşteptări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.