Demiterea premierului Sorin Grindeanu, analizată de celebra publicație „The Economist”. Ce spun...

Demiterea premierului Sorin Grindeanu, analizată de celebra publicație „The Economist”. Ce spun britanicii

0
DISTRIBUIȚI

Moțiunea de cenzură depusă de PSD la adresa propriului guvern stârnește uimire și la nivel internațional. Prestigioasa publicație „The Economist” a publicat recent un articol despre criza din România, punctând nu doar caracterul neobișnuit al situației, ci și faptul că premierul Grindeanu a fost demis pentru că s-a opus unor acte de corupție. „The Economist” arată că scuza PSD pentru ofensiva la adresa lui Grindeanu a fost incapacitatea acestuia de a pune în aplicare programul de guvernare.

„De fapt, debarcarea premierului a avut de-a face cu ieșirea acestuia din grația șefului PSD LIviu Dragnea.


PSD a intrat în Parlament cu un scor de 46% la alegeri, însă Dragnea nu a putut deveni prim-ministru din cauza unei condamnări pentru fraudă electorală. Grindeanu, un personaj mai puțin cunoscut, a fost numit premier”, scriu cei de la publicația britanică, explicând mai apoi pe scurt situația de după ce guvernul a emis OUG 13.

„PSD ar trebui să se bucure de faptul că a ajuns la putere. PIB-ul României a crescut cu 5.6% în primul trimestru, fiind cea mai mare creștere din Uniunea Europeană. În loc, PSD a creat o harababură politică. Numirea unui nou premier va fi de asemenea un gest riscant. Grindeanu a fost cea dea doua alegere a lui Dragnea, după ce candidadatul inițial a fost respins de președintele țării, Klaus Iohannis, care se trage din PNL și nu este un susținător al PSD. Cu toate acestea, Iohannis va avea sarcina de a alege un nou premier dintre propunerile făcute de Liviu Dragnea. Pe 2 iunie, șeful de stat a declarat că va desemna pe poziția de premier un om cu integritate. Aceasta va fi una din sarcinile grele pe care Dragnea le va avea de infruntat, întrucât astfel de oameni sunt rari în politica din România”, se mai arată în articolul din „The Economist”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.