Doi vârstnici, VICTIME ale escrocilor, în vestul ţării. Cum au fost înşelaţi...

Doi vârstnici, VICTIME ale escrocilor, în vestul ţării. Cum au fost înşelaţi şi ce sume considerabile au fost furate

0
DISTRIBUIȚI

Escrocii fac din nou victime printre persoanele mai înaintate în vârstă, care sunt vulnerabile. Doi pensionari au fost înşelaţi în judeţul Hunedoara prin două metode diferite. Un bărbat a fost convins să cumpere bijuterii de pleu, despre care i s-a insinuat că sunt de aur, iar o femeie a fost jefuită, după ce o tânără i-a intrat în casă sub pretextul că ar fi angajată a unui magazin şi că oferă promoţii, potrivit celor de la zhd.ro.

În vârstă de 79 de ani, bărbatul s-a prezentat la poliţie imeidat după ce şi-a dat seama că a fost înşelat. Victima a oferit suma de 600 de lei pentru o brăţară şi un inel, despre care şi-a dat seama că nu sunt dintr-un metal preţios.


„Pensionarul a fost acostat de două persoane necunoscute pe strada Vânătorilor, din Brad. Unul dintre bărbaţi a afirmat că este student şi că are nevoie de bani pentru a merge acasă şi i-a oferit spre vânzare o brăţară şi un inel din metal galben, pretinzând că acestea sunt din aur şi, deşi valorează peste 2.000 de lei, le vinde cu doar 600 de lei. Reclamantul a dat suma cerută, primind în schimb bijuteriile, însă ulterior a constatat că acestea nu erau confecţionate din aur, motiv pentru care s-a adresat polițiștilor”, a spus Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, potrivit sursei citate anterior.

În cazul femeii paguba a fost mult mai mare. Tânăra care i-a intrat în casă a furat 8.800 de lei şi 4.830 de dolari. În vârstă de 77 de ani, păgubita şi-a dat seama după aproximativ trei ore de când cea care se pretindea reprezentanta unui supermarket a părăsit casa, că i-au dispărut din dulap cele două cutii în care îşi ţinea banii.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.