Donații din partea unor foști olimpici pentru cei mai buni elevi la...

Donații din partea unor foști olimpici pentru cei mai buni elevi la geografie din Timiș. Câți bani au strâns și cum i-au premiat

0
DISTRIBUIȚI

Gest demn de toată lauda făcut de cinci foști olimpici naționali la geografie din județul Timiș. Aceștia au pus mână de la mână și au strâns aproape 3.000 de lei, bani cu care au fost cumpărate cărți ce au fost oferite drept recompensă celor mai buni elevi la geografie din județ. Ieri, la Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara, 107 elevi au fost premiați de foștii olimpici, acțiunea fiind organizată în premieră în județul Timiș.

„În această zi premiem elevii care au participat la Olimpiada de Geografie, clasele VIII – XII, la Concursul Național de Geografie Terra, clasele V, VI și VII, și avem pentru elevii de liceu sesiuni de comunicări tot în domeniul geografie. Toți elevii care au obținut premii speciale, mențiuni, premiile I, II și III sunt premiați în această zi, după ce s-au terminat toate concursurile. Avem 107 elevi premiați. Îi recompensăm prin diplome și cărți oferite în acest an de foști elevi de la Liceul Loga care sponsorizează aceste cărți, foști olimpici la geografie. Au terminat școala, au diferite funcții și am cumpărat cărți de geografie cu banii donați”, a precizat Francisc Kiss, inspector școlar de geografie în cadrul Inspectoratului Școlar Timiș.

Cosmin Ancuța, profesor de geografie la Colegiul Național „C.


D. Loga” din Timișoara, spune că este pentru prima dată când foști olimpici care au studiat în unitatea de învățământ se implică într-o acțiune de acest gen.

„Este o premieră anul acesta, întrucât foști olimpici ai Colegiul Național C.D. Loga la geografie, fazele naționale, în mai mulți ani, au reușit să adune o anumită sumă de bani, astfel încât să vină în sprijinul actualilor olimpici din întreg județul Timiș. Și-ar dori ca acesta să fie doar un început și să continue astfel de acțiuni, cred că este un lucru deosebit. Într-o săptămână s-au mobilizat cinci foști olimpici, s-au strâns 600 lei și 500 de euro, ne bucurăm, le suntem recunoscători și sperăm că va fi doar un început”, a afirmat Cosmin Ancuța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.