DRAMATISM pentru ACS Poli în ultima etapă: punct în deplasare și loc...

DRAMATISM pentru ACS Poli în ultima etapă: punct în deplasare și loc de baraj asigurat de victoria Botoșaniului

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli Timișoara a rămas pe loc de baraj și grație rezultatului stabilit în prelungiri în partida dintre Botoșani și Pandurii Târgu Jiu. Imediat după fluierul de final de la Mediaș, momente când bănățenii erau retrogradați, Fulop a marcat golul de 2-1 în Moldova și a adus lacrimile de fericire pe fețele jucătorilor lui Ionuț Popa, care vor urma să joace meciul pentru menținerea în Liga I contra lui UTA BD.

Cifra 13 a fost în această seară cu ghinion pentru echipa lui Ionuț Popa. Eric a deschis scorul după o fază fixă, executând foarte bine o lovitură liberă de la marginea careului, minge la care Curileac nu a putut emite nicio pretenție. Timișorenii nu au avut un răspuns cu atitudine. Gazdele au rămas în avanposturi, și, după aproximativ alte zece minute, Eric și-a trecut „dubla” în cont. Jucătorul de origine braziliană a profitat de o pasă foarte bună a lui Olaru, a rămas singur în fața lui Curileac și a făcut 2-0, spre disperarea taberei poliste care era deja pe loc retrogradabil, după primul gol primit.


După o altă ocazie a gazdelor Popovici a păstrat speranțele pentru ACS Poli, reușind golul de 2-1, rezultat concretizat pe tabela de marcaj la capătul primei reprize.

Partea secundă nu a adus nimic nou în jocul bănățenilor, deși parcă mai dezinvolți. În același timp Pandurii se aflau la egalitate în meciul de la Botoșani, în timp ce Chiajna conducea la Voluntari, rezultate ce o puneau pe ACS Poli pe loc retrogradabil. Violeții aveau nevoie de o minune în ultimele minute ale întâlnirii.

Exact când mai erau zece minute până la final Mailat a interceptat o pasă venită de la Popovici și a trimis mingea, cu latul, de la bara a doua, sub transversala apărată de Greab, ceea ce a readus-o pe ACS Poli în cărțile salvării de la retrogradare. Oaspeților le-a trecut glonțul pe lângă ureche la ocazia lui Romeo, însă salvarea a venit la un moment după, prin golul lui Botoșani, care a trimis-o pe Pandurii pe loc retrogradabil iar pe ACS Poli la baraj.

A fost doar un foc de paie. După doar două minute în Moldova s-a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj. Fotbalul are însă căi nebănuite. Dramatismul a atins cote maxime, deși meciul lui ACS Poli s-a terminat. La Botoșani, Fulop a marcat în minutul 94 și a trimis-o pe Pandurii Târgu Jiu la matineu, în timp ce bucuria era dezlănțuită pe gazonul de la Mediaș.

*

Gaz Metan Mediaș – ACS Poli 2-1 (2-1) (’13, ’23, Eric / ’37, Popovici, ’80, Mailat)

Gaz Metan Mediaș: Greab — Crețu, Trtovac, Akaki, Buzean — Danci, Bic — Munteanu, Eric, Buziuc — Olaru (’78, Curtean).

ACS Poli Timișoara: Curileac — Străuț (’83, Șeroni), Cânu, Bocșan, Neagu — Artean, Soljici (’75, Doman) — Bărbuț, Croitoru, Fucek (’29, Mailat) — Popovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.