Drumul spre iad

Drumul spre iad

0
DISTRIBUIȚI

Dacă plecăm de la premisa că în cazul primarului Timișoarei e vorba doar de dorința de nestăvilit de a face bine orașului pe care îl conduce, și nu de vreo grandomanie pentru care, desigur, de vină va fi altcineva, atunci cu siguranță, după experiența șoferilor timișoreni în ultima vreme, proverbul „drumul spre iad e pavat cu cele mai bune intenții” se aplică perfect situației.

Sunt și eu de acord că e nevoie să se lucreze și să se lărgească pasajele Jiul și Popa Șapcă. Dar când ai într-un oraș fix patru treceri pe sub calea ferată, când închizi două toată lumea va înjura. Pardon, va observa. Era prea mult dacă se mai aștepta cu blocarea totală două – trei săptămâni, până spre finalul anului școlar? Pierdeam fonduri? Pentru că dacă pierdeam doar ocazia de a ne lăuda că ce mult lucrăm, atunci n-a meritat.

Au apărut, alături de plângerile inevitabile, și destul voci care-i ceartă pe cei blocați în trafic, și nu mă refer aici doar la primarul Robu.


Voci care făceau apologia mersului pe jos, a trotinetei, biciletei sau mijloacelor de trasport în comun. Însă fiecare dintre aceste opțiuni vine cu un asterisc.

Sunt oameni care locuiesc la margine de oraș, sau în localitățile limitrofe, și care au făcut, în prima zi de blocaj, cinci ore dus-întors pentru a merge la serviciu. Oameni pentru care mersul pe jos sau bicicleta nu erau opțiuni. Și nici mijloacele de transport în comun, care suferă la fel ca restul participanților la trafic când tranzitează zona centrală. Iar bicicliștii au prea puține porțiuni pe care pot circula civilizat, în rest fiind nevoiți să facă slalom fie prin trafic, fie printre pietoni.

Cu toate șanteriele deschise simultan și pe care se lucrează mai mult (Jiul) sau mai puțin (Popa Șapcă), calea ferată care traversează Timișoara a devenit un fel de Zidul Berlinului. Desparte familii, iubiți, prieteni, iar trecerea dintr-o parte în alta e o adevărată aventură. Dar e OK, în curând se termină școala, traficul va fi mai lejer și vom uita totul. Până în septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.