Fără muzeu al Revoluţiei la 28 de ani de la eliberarea de...

Fără muzeu al Revoluţiei la 28 de ani de la eliberarea de sub comunism, Timişoara vrea un muzeu al premierelor

0
DISTRIBUIȚI

La 28 de ani de la Revoluţia din 1989, Timişoara nu are încă un Muzeul al Revoluţiei. Promisiunile curg, iar toate autorităţile dau asigurări că fac demersuri pentru găsirea unui spaţiu. Vreme de mai multe luni, la finele anului 2016, primarul Nicolae Robu a făcut demersuri pentru ca Garnizoana din Piaţa Libertăţii să poată fi folosită drept spaţiu pentru muzeu.


Strădaniile edilului s-au dovedit a fi fără succes, problema sediului pentru muzeu rămânând şi în zi de astăzi nerezolvată. Primăria Timişoara are însă alte planuri, vrea un muzeu al premierelor.

„După cum se ştie sunt peste 100 de premiere şi va trebui găsit un spaţiu adecvat în care să se adune exponate, istorie, materiale scrise, eventual video. sediul ar putea fi la Dermatologie. Eu am făcut interpelarea să găsim o locaţie. Domnul primar a spus că se va gândi la o locaţie, se gândeşte şi la Dermatologie. Deocamdată a fost o idee pe care am discutat-o, mi-a venit în timp ce discutam cu dânsul despre Muzeul Calculatoarelor, care este inclus pe strategia de dezvoltare urbană 2016 -2020. Cred că e la proiectul 317 şi acum se fac demersuri pentru găsirea unui spaţiu”, a declarat consiliera PNL Adelina Tîrziu.

Alte proiecte de succes iniţiate de consilierii PNL Adelina Tîrziu şi Ştefan Sandu sunt pieţele volante din Timişoara şi Festivalul Timfloralis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.