Final de stagiune la Teatrul Maghiar Timișoara. Cine au fost laureații festivității...

Final de stagiune la Teatrul Maghiar Timișoara. Cine au fost laureații festivității tradiționale de premiere FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Închiderea oficială a stagiunii 2016/2017 a teatrului maghiar a avut loc în 10 iunie, după spectacolul „Hair” din cadrul Festivalului Artelor Timișorene, prilej cu care au fost premiați cei mai buni actori ai teatrului și cel mai bun spectacol care a avut premiera în această stagiune, evenimentul fiind deja o tradiție a teatrului. Câștigătorii premiați au fost desemnați pe baza voturilor tuturor actorilor, ale abonaților Kultcard și ale ziariștilor iar membrii trupei și-au ales, la rândul lor, favoriții dintre colegi.

Publicul și ziariștii au desemnat-o pe Éder Enikö drept cea mai bună actriță a stagiunii, în timp ce titlul de cel mai bun actor i-a revenit lui Molnos András Csaba, ambii având ocazia de a dezvălui în fața spectatorilor, în această ultimă stagiune, alte fațete ale posibilităților de exprimare artistică. Preferații colegilor sunt Magyari Etelka și Vass Richárd, care s-au remarcat, de asemenea, prin proiecte inedite.

Din cele opt premiere ale stagiunii, spectacolul care s-a bucurat de cele mai multe aprecieri este „Avalanșa”, pe un text al dramaturgului turc Tuncer Cucenoglu.


O comunitate izolată în munți, este nevoită să trăiască în tăcere absolută timp de nouă luni pe an, pentru a nu stârni avalanșe nimicitoare, autorul făcând trimitere la regimurile totalitare în care oamenii își duc zilele cu frica paralizantă de a nu spune lucruri care deranjează puterea.

La finalul festivității, au fost recompensați și cei mai fideli și activi spectatori ai acestei stagiuni, aceștia fiind Stela Harnaci și Haraszy Zoltán.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.