Grindeanu, dezvăluire surpriză despre excluderea sa din PSD. Mesajul dur transmis pentru...

Grindeanu, dezvăluire surpriză despre excluderea sa din PSD. Mesajul dur transmis pentru Liviu Dragnea

1
DISTRIBUIȚI

Să fie bărbat politic și să demisioneze pentru eșecul de la conducerea PSD – asta i-a cerut premierul Sorin Grindeanu șefului PSD Liviu Dragnea din fața sediului PSD Timiș, după întâlnirea cu pesediștii din Timiș și Caraș care au venit să își arate susținerea pentru el.

După ce a ieșit de la ședința Comitetului Executiv Județean, Grindeanu a declarat în fața presei, avându-i în spatele său pe deputaţii Alfred Simonis şi Bianca Gavriliţă şi pe senatorul Eugen Dogariu că „am ținut foarte mult să vin astăzi acasă, în Banat, alături de colegii mei, să văd, să mă consult cu ei, să văd dacă deciziile pe care le-am luat, pe care le voi lua săptămâna viitoare sunt în concordanță cu respectarea statului de drept în România și a democrației. Pentru mine a fost emoționantă această întâlnire și cred că pentru orice om. Faptul că de la o întâlnire cu Comitetul Executiv Județean al partidului de 120 de oameni s-a ajuns la sute de oameni din toată regiunea și modul în care am fost primit e emoționant. Mai important decât asta am vrut să văd dacă în Timișoara, în orașul în care trăiește familia mea, în PSD, mai sunt oameni cărora să nu le fie frică. Și ați văzut cu toții reacția oamenilor din Timișoara, din Timiș și din Caraș din toată regiunea care au fost aici.


Am vrut să îi mai transmit o dată domnului Dragnea să realizeze în ce situația a dus PSD și să fie bărbat să vină în fața congresului unde sunt mii de delegați și să dovedească linia pe care merge partidul. De altfel, așa spune și statutul, validarea unui prim-ministru se face în congres. Asta i-am transmis și astăzi și asta i-am transmis și acum câteva zile. Eu nu mă agăț de acest scaun. Pentru mine și pentru colegii mei este extrem de important un lucru, ca PSD să rămână la guvernare, iar lucrul ăsta Liviu Dragnea nu l-a garantat și doi – consultarea în partid să se facă în congres, cu mii de delegați cu tot ce înseamnă organizarea unui congres. Să își asume modul în care a gestionat lucrurile în partid, să demisioneze și eu fac același lucru. Îi cer să fie un adevărat bărbat politic, să nu fugă, să stea închis cu câteva persoane, trebuie să fii un adevărat bărbat politici, să vii, să te consulți, să stai de vorbă cu oamenii, să vezi care este pulsul partidului pe care îl conduci”.

Premierul a precizat și că nu a purtat discuții oficiale cu UDMR privind o posibillă suținere în cazul unei moțiuni de cenzură, însă a admis că a discutat cu udemeriștii la telefon. Deşi s-a speculat că s-ar fi reînscris în PSD astăzi, Grindeanu spune că actele privitoare la excluderea sa nu au fost trimise la nivel judeţean.

„Astăzi am venit să văd care este pulsul organizației. De altfel, domnii au cam uitat să trimită actele cu excluderea mea. Din punctul meu de vedere, nu are cum să mă excludă vreodată din PSD Liviu Dragnea pentru că, v-am mai spus și astăzi, nu mă poate exclude de atâtea ori de câte mă voi reînscrie”, a mai spus premierul. Întrebat de ce conducerea PSD a programat moțiunea de cenzură pentru duminică, Grindeanu a spus „teama, frica”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.