Horia Colibășanu a primit cea mai înaltă distincție pe care o poate...

Horia Colibășanu a primit cea mai înaltă distincție pe care o poate acorda președintele României. Alpinistul timișorean, decorat după ultima expediție pe Everest

0
DISTRIBUIȚI
colibasanu
Horia Colibășanu pe Vârful Everest.

Performanța realizată în primăvară de timișoreanul Horia Colibășanu nu a trecut neobservată nici la cel mai înalt nivel administrativ. Klaus Iohannis, președintele României, i-a acordat în această dimineață alpinistului distincția Ordinul Național Steaua României, în grad de Cavaler, după succesul înregistrat în primăvară prin cucerirea Everestului fără oxigen suplimentar și fără șerpași.

Ordinul Național Steaua României, în grad de Cavaler, e cea mai înaltă distincție pe care o poate acorda președintele României.


Distincția i-a fost acordată lui Horia Colibășanu „în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru performanța sportivă deosebită obținută în expediția din munții Himalaya, pentru determinarea, pasiunea și perseverența cu care și-a desăvârșit poziția de alpinist ultra-performant la nivel național și internațional, precum și pentru contribuția semnificativă adusă alpinismului românesc”, după cum se arată pe pagina de Facebook a alpinistului timișorean.

Horia Colibășanu e cel mai performant alpinist din România și a încheiat în acest an cea de-a 19-a expediție internațională. După cucerirea celui mai înalt vârf din lume, fără oxigen suplimentar și fără șerpași, în stil ”pur”, timișoreanul și-a propus, în premieră, o aventură pentru deschiderea unei noi rute pe Vf. Everest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.