Imaginile apocalipsei după furtuna care a răscolit vestul României GALERIE FOTO

Imaginile apocalipsei după furtuna care a răscolit vestul României GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-366699093">

Furtuna de vineri a făcut ravagii serioase in  vestul țării. Cea mai afectată a fost localitatea Tisa Nouă din județul Arad. Linii electrice avariate, stâlpi si pomi puși la pământ, acoperișuri smulse, crucea bisericii catolice îndoită de vânt, sute de case rămase fără curent, culturi de porumb, floarea soarelui si grâu distruse, toate acestea in urma unei furtuni care a durat doar 3 minute. Din adăposturile și acareturile unei ferme de la marginea localității nu au mai rămas decât câțiva stâlpi ciuntiți pe care se sprijineau construcțiile și un morman de bucăți din acoperișul de tablă. Din fericire nu au existat victime nici în rândul oamenilor nici al animalelor. Pomii din parcul central al localității au fost devastați și mare parte puși la pământ.

Rețeaua de electricitate a fost serios avariată după ce un acoperiș și un pom au căzut și au pus la pământ doi stâlpi de joasă tensiune. Alți 15 stâlpi de medie tensiune au fost doborâți de vânt în câmp. Pentru intervenție au fost mobilizate echipe din județul Timiș. Cons Electrificarea Instal a trimis la Tisa Nouă, 12 oameni și 8 utilaje specifice pentru intervenții pe linii electrice aeriene. Operațiunea a fost extrem de complicată, fiind necesară înlocuirea stâlpilor rupți și înlocuirea și reconectarea rețelei avariate. O altă avarie semnificativă a fost la ieșire din Arad spre Zădăreni, unde 22 de stâlpi de medie tensiune au fost afectați de intemperii.

Echipe ale Cons Electrificarea Instal au mai intervenit la Jimbolia, pe Calea Aradului, în Timișoara, în zona localității Urseni și la Murani, pentru înlocuirea unor stâlpi din rețea.

„Astfel de intervenții implică disponibilitate de oameni și materiale, implică viteză de reacție, chiar dacă intervenția se face după constatarea prealabilă făcută de ENEL, implică seriozitate și experiență. Chiar dacă ne confruntăm rar cu astfel de situații, noi trebuie să fim pregătiți. De data aceasta am venit în sprijinul colegilor din Arad, pentru că aveau nevoie, și sigur că vom răspunde întotdeauna în cazuri de acest gen. Nu e simplu să lucrezi la înălțime, pe stâlp și ancorat, așa cum nu e simplu să întinzi cabluri de oțel la peste 30 de grade, în plin soare” a declarat Horațiu Rada, manager Cons Electrificarea Instal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.