ITM, bilanţ negru: 12 accidente de muncă mortale şi amenzi de peste...

ITM, bilanţ negru: 12 accidente de muncă mortale şi amenzi de peste 800.000 de lei. Ce nereguli au găsit inspectorii

0
DISTRIBUIȚI

Munca la negru rămâne unul din fenomele greu de combătut în județul nostru. Pentru a se asigura că intervin eficient, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au semnat parteneriate cu Jandarmeria și ANAF. La nivelul județului Timiș activează nu mai puţin de 25.000 de firme. De la 1 ianuarie și până la finele lunii aprilie inspectorii ITM Timiș au efectuat 1770 de controale și au depistat nenumărate nereguli, pentru care au fost aplicate 1.506 sancțiuni, din care 132 de amenzi în valoare de 882.000 de lei.

Inspectorii ITM au depistat 54 de persoane care muceau la negru la 33 de angajatori, aceștia fiind sancționați cu amenzi de 460.000 de lei, în vreme ce o firmă care avea opt angajați fără forme legale s-a ales cu dosar penal.


Nu mai puțin de 485 de angajați s-au plâns la ITM Timiș legat de condițiile de muncă sau nedreptățile făcute de patroni, în perioada amintită mai sus. Conform lui Ioan Pepu, șeful Serviciului de Securitate şi Sănătate în Muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, în aceeași perioadă în județul Timiș au avut loc 187 de accidente de muncă: 174 s-au soldat cu incapacitate temporară de muncă și 12 cu moartea. Din primele cercetări a rezultat că doar trei din cei 12 oameni ar fi murit din cauza unor accidente de muncă, restul decedând din cauze alte medicale, a mai explicat Pepu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.