Jeleul din flori de salcâm, iaurtul cu aloe vera și scaunul „gravitație...

Jeleul din flori de salcâm, iaurtul cu aloe vera și scaunul „gravitație zero”, prezentate la Timișoara. Ce eveniment are loc

0
DISTRIBUIȚI
iaurt cu aloe vera
Iaurtul cu aloe vera, prezentat la Timișoara.

Cele mai tari invenții din România, dar și din alte opt țări sunt prezentate, în aceste zile, la Casa Tineretului din Timișoara. Aici are loc cea de-a treia ediție a Salonului de Invenții și Inovații “Traian Vuia”, eveniment cu intrarea liberă organizat de Societatea Inventatorilor din Banat.

Printre produsele inedite expuse în cadrul salonului, care este deschis între 7 și 9 iunie, se numără și preparatele realizate de două studente de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj. Și anume, un iaurt cu aloe vera, praline cu nuci verzi, un jeleu natural din flori de salcâm și o băutură obținută din miere.

“Iaurtul cu aloe vera este un produs funcțional, benefic organismului, ajută la îmbunătățirea digestiei. Iar ciocolata este un sortiment raw vegan nou, obținut pe bază de adaos de nuci verzi, ulei din sâmburi de coacăz negru și ca îndulcitor natural am ales utilizarea siropul de arțar. Față de ciocolata din comerț, este mult mai sănătoasă, pentru că am înlocuit zahărul cu sirop de arțar, am utilizat nucile verzi, tolerate de diabetici”, ne-a povestit Delia Selagea, studentă la Facultatea de Tehnologia Alimentelor.

“Am realizat o băutură fermentată pe bază de miere, am adăugat apă și agent de fermentare polenul și astfel s-a obținut. Pentru aromatizare am utilizat măceșele și ghimbirul, pentru o aromă mai bună și un conținut ridicat de compuși biologici activi. De asemenea, am realizat și o peltea (n.r. jeleu natural) obținută din flori de salcâm, care sunt puțin valorificate. Au efecte sedative asupra sistemului nervos, reduc stresul, anxietatea, iar astfel am încercat să obțin un produs nou cu o aromă de salcâm. Momentan suntem la stadiul de idee și lucrare de licență, dacă vom fi ajutați, sperăm să reușim să le scoatem pe piață”, a explicat și Emanuela Pop, studentă la Universitatea de Agronomie din Cluj.

De asemenea, în cadrul Salonului de Invenții și Inovații din Timișoara publicul poate admira și un scaun care utilizează tehnologia gravitației zero. Scaunul se poate înclina la 118 grade, aducând corpul într-o poziție care anulează efectele gravitației.


Potrivit celor care au realizat scaunul, această tehnologie, inspirată de cercetările NASA, duce la relaxarea corpului și la îmbunătățirea circulației sanguine.

Remi Rădulescu, președintele Societății Inventatorilor din Banat, spune că în cadrul salonului sunt prezentate peste 200 de invenții din 17 clase, din nouă țări.

“Majoritatea sunt din domeniul agriculturii, mecanică, mecatronică, IT, securitate, medicină, instalații, construcții, energii neconvenționale și altele foarte importante. Vineri, la ora 19.00, avem festivitatea de premiere, noi vom oferii premii de excelență, speciale și marele premiu, precum și medalii și diplome pentru toți inventatorii participanți”, a explicat Remi Rădulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.