Locaţiile unde puteţi ieşi la picnic în mini-vacanţa de 1 iunie. Pentru...

Locaţiile unde puteţi ieşi la picnic în mini-vacanţa de 1 iunie. Pentru ce riscaţi amenzi de 3.000 de lei

0
DISTRIBUIȚI

Mini-vacanţa de 1 iunie – Rusalii este un bun prilej pentru relaxare. Dacă mulţi oameni au ales să plece la mare sau la munte în aceste zile, nici cei care au rămas în Timişoara nu sunt deloc puţini, iar vremea este numai bună pentru ieşiri la iarbă verde. Atenţie, însă, doar în unele locaţii se pot face grătare.


Regulile sunt unele stricte, iar amenzile pentru cei care nu le respectă sunt exorbitante.

Activităţile de picnic sunt reglementate prin Legea 54/2012 care preved obligaţia celor care ies la iarbă verde de a arunca gunoiul doar în locuri special amenajate, de a lăsa locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat, de a parca autovehiculele doar în zonele special amenajate în acest scop, de a folosi pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice doar locurile special amenajate. Amenzile pentru nerespectarea prevederilor legii sunt cuprinse între 300 şi 3.000 de lei, iar desfăşurarea activităţii de picnic în afara zonelor special amenajate pentru astfel de activităţi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 3.000 lei.

„La nivelul municipiului Timişoara, activitățile de picnic sunt permise, dar fără aprinderea focului, în parcurile special amenajate Carmen Sylva, Parcul Uzinei și Parcul Karlsruhe. Pe platoul din zona Pădurea Verde, vizavi de Muzeul Satului, locație devenită deja tradițională, se pot desfășura, de asemenea, activități specifice sărbătoririi zilei de 1 Mai”, a informat Poliția Locală.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.