Manipularea fostului deputat Calimente în privința premierului Grindeanu, demontată oficial

Manipularea fostului deputat Calimente în privința premierului Grindeanu, demontată oficial

1
DISTRIBUIȚI

Fostul deputat ALDE Mihăiță Calimente a acuzat faptul că un avion TAROM Timișoara – București a fost întârziat nu mai puțin de patru ore pentru ca Sorin Grindeanu să poate călători și el cu acea cursă.

„Mi-am condus un prieten aseară de la Arad la Timişoara, trebuia să plece cu cursa de 19.20. După o oră mi s-a spus că avionul trebuie să vină de la Constanţa. Patru ore am stat să aştept. Avionul a stat patru ore să îl aştepte pe Grindeanu. Era ocupat cu activităţi politice la Timişoara. Ni s-a spus că e furtună la Constanţa. Totul a fost o miniciună. Avionul l-a aşteptat pe Grindeanu. Erau nervoşi, unii înjurau. Nimeni nu ştia până a plecat avionul. S-a văzut apoi realitatea. Nu era vorba de o furtună. Poveşti de adormit copiii. A apărut Grindeanu şi mi-a spus prietenul. Lumea s-a prins imediat. El nu a aşteptat patru ore”, a spus Calimente la Antena 3.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a negat acuzaţiile şi a spus că Sorin Grindeanu a ajuns la Bucureşti cu maşina.


„Premierul s-a întiors de la Timişoara cu maşina. Prietenul prietenului domnului Calimente nu-l putea vedea în acea cursă de la Timişoara. Să se ceară la Tarom raport tehnic în privinţa întârzierii. Toţi am văzut condiţiile meteo. Prietenul domnului Calimente poate nu a văzut ce ploaie a fost ieri. Nu a luat-o cu maşina pe pistă domnul Grindeanu”, a spus Alina Petrescu.

Reprezentanţii Aeroportului Internațional Timișoara au reacţionat, la rândul lor, la acuzaţiile lui Calimente. „Referitor la declarațiile publice apărute în mass-media din partea unui parlamentar de Arad vă aducem la cunoștință următoarele: Zborul Tarom ROT 607 care trebuia să aterizeze la Timișoara (cu decolare de la Otopeni) sâmbătă, 17 iunie a.c., la ora 19.00, a avut o întârziere de aproximativ 3 ore și 45 de minute din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile de la aeroportul Otopeni. Aeronava a aterizat la aeroportul din Timișoara la ora 22.42 și a decolat, cu indicativ de zbor RO 608 spre aeroportul Otopeni, la ora 23.15. Administrația aeroportului menționează faptul că Premierul României, Domnul Sorin Grindeanu , nu a călătorit cu cursa Tarom RO 608 pe relația Timișoara – Otopeni care a decolat cu o întârziere de aproximativ 4 ore generată de condițiile meteo din zona de est a țării calificate cu „cod galben”. Pe această cale revenim cu informarea pentru pasageri asupra faptului că siguranța este elementul cel mai important pentru un zbor, iar condițiile meteo nefavorabile pot afecta în mod clar siguranța zborurilor”, spun cei de la AIT într-un comunicat de presă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.