Nicolae Robu, PLEDOARIE despre desfiinţarea Consiliului Județean Timiş. Incompetenţa, printre motivele principale

Nicolae Robu, PLEDOARIE despre desfiinţarea Consiliului Județean Timiş. Incompetenţa, printre motivele principale

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, primeşte cu bucurie vestea învestirii unui nou guvern. Asta pentru că, spune el, de acum filiala de Timiş a PSD nu va mai putea face presiuni la Compania Naţională de Investiţii pentru ca sala polivalentă de 16.000 de locuri să fie realizată la Giroc, localitate lipită de Timişoara unde are domiciliul şi fostul premier Sorin Grindeanu.

„Locaţia pe care am propus-o nu avut nicodată nici cea mai mică problemă, acesta este adevărul, stimaţi timişoreni. V-au intoxicat unii şi alţii cu prostii, că acel teren este cu proprietari, spunea unul, nu ştiu ce s-a băgat şi el ca musca în zer în acest subiect, că era mult mai bine dacă tăcea, dar ratează de multe ori acest tip de şanse. Alţii vorbeau de cale ferată, tot felul de prostii spuse numai ca să îşi justifice demersul total ilogic şi necinstit faţă de Timişoara de a muta acest obiectiv în Giroc, unde ar fi cazul să fie mai atente anumite instituţii ale statului care sunt interesele publice şi mai ales ale cui sunt interesele, că mutarea sălii polivalente din Timişoara în Giroc nu a fost o iniţiativă nevinovată, dar eu sper să facă dovada competenţei cei care veghează să nu se facă abuzuri”, a declarat Robu.

Primarul a atacat dur şi Consiliul Judeţean Timiş, prezicând că instituţia va fi cel mai probabil desfiinţată în viitor, atât din lipsă de peformanţe, cât şi din perspectiva unei viitoare regionalizări.

„Veți vedea că nici nu are viață lungă consiliul județean, nu au viață foarte lungă consiliile județene, că într-o bună zi se va trece la regionalizarea României și prerogativele regionale vor fi așa cum este firesc concentrate la acel nivel, iar prerogativele la nivelulul județului, care nu ar fi rău să fie păstrate vor și mai mici decât sunt acum.


Și acum sunt prerogative destul de reduse la nivel de consiliu județean. Autonomie înseamnă preprogative cât mai multe, și responsabilități și dreptul de a decide la nivel unităților administrativ teritoriale de tip comună, oraș și municipiu. Asta înseamnă descentralizare și nivelul următor va fi regiune. (…) Ce vrea consiliul județean să își mai pună în sarcină alte lucruri (n.r. – să aibă în administrare viitoarea sală polivalentă) pentru că nu e în stare să administreze nici puținul pe care îl are acuma. Ce este în stare consiliul județean, ce a demonstrat până acuma, vă rog să îmi spuneți un obiectiv. Haideți să luăm cinci ani de mandat al meu și haideți să vedem ce a făcut consiliul județean”, a mai spus edilul.

2 COMENTARII

  1. „Haideți să luăm cinci ani de mandat al meu și haideți să vedem ce a făcut consiliul județean”, a mai spus edilul” … a uitat sa mentioneze ca in cei 5 ani de zile mentionati doar de jumatate de an e PSD -ul in ,,majoritate,, la Consiliul Judetean … deci cu cine se ia la tranta? ca n-am inteles… poate cu vice presedintele CJT din acea perioada Marean Constantin Vasile … sau cine mai stie.

  2. Robu este un real pericol pentru oraș. Vrea și reușește să acumuleze tot mai multă putere (la fel ca jupânul de Teleorman). S-a înconjurat de o camarilă incompetentă, servind interese ascunse, în detrimentul cetățenilor. Visează la regionalizare pentru mai multă putere. Cred că are nevoie de un consult medical de specialitate. Este măcelarul copacilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.