Număr RECORD de turiști la Cetatea Devei în luna mai. Care este...

Număr RECORD de turiști la Cetatea Devei în luna mai. Care este explicația

0
DISTRIBUIȚI

Cetatea Devei, care a fost redeschisă pentru public în primăvară anului 2016 după ce a fost reabilitată, atrage turiști ca un magnet. Potrivit reprezentanților Primăriei Deva, în luna mai, odată cu venirea căldurii, numărul turiștilor a crescut cu 65% față de luna aprilie.

Fortăreața a fost vedetă în intervalul 31 mai – 5 iunie, când 9.200 de persoane au vizitat Cetatea Devei folosind telecabina pentru cel puțin una dintre călătorii.


Puţin peste jumătate dintre turişti (54%) au fost adulţi, alţi 38% copii şi 8% pensionari şi persoane cu dizabilităţi.

“Şi luna mai a adus un număr record de turişti la cetatea din nord-vestul Devei – 24.457 de persoane au vizitat monumentul, în creştere cu 65% faţă de luna aprilie şi cu 14% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterea se datorează promovării cetăţii la mai multe târguri de profil din țară și străinătate, dar şi faptului că fortificaţia a fost inclusă în circuite turistice şi religioase”, explică Primăria Deva, prin intermediul unui comunicat de presă.

Majoritatea turiştilor din luna mai (92%) au folosit telecabina pentru călătoria dus-întors şi doar 8% au preferat să urce ori să coboare Dealul Cetăţii pe jos.

Peste 240.000 de turişti, români şi străini, au vizitat, Cetatea Deva de la redeschiderea monumentului pentru public, în aprilie 2016.

Preţul unui bilet pentru telecabină este 10 lei (în cazul unei călătorii dus-întors) şi 6 lei (în cazul unei călătorii dus sau întors). Copiii, studenţii şi pensionarii plătesc 5 lei pentru o călătorie dus-întors şi 3 lei pentru o călătorie dus sau întors. Capacitatea telecabinei este de 16 persoane, iar durata traseului este de aproximativ 3 minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.