Parlamentarii PSD Timiș se împart în pro și contra Grindeanu. Cine ar...

Parlamentarii PSD Timiș se împart în pro și contra Grindeanu. Cine ar putea fi noul lider al PSD Timiș ”uns” de Dragnea UPDATE Reacție de ultimă oră

1
DISTRIBUIȚI

PRESSALERT.ro a încercat să afle cum se poziționează liderii și parlamentarii PSD Timiș după decizia conducerii centrale de a-l exclude din partid pe Sorin Grindeanu și de a iniția o moțiune de cenzură împotriva Executivului condus de acesta. Președintele executiv al PSD Timiș și președinte al Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra a declarat ”este o decizie inexplicabilă. Aștept să vină acasă premierul alături de membrii de partid să discutăm situația. Atât”.

Deputatul Alfred Simonis a precizat că ”excluderea este o decizie pripită, contra statutară. Sper să se revină în cel mai scurt timp asupra ei. Nu voi semna și nu voi vota o moțiune împotriva unui guvern PSD pentru că este aberant și nici împotriva guvernului Grindeanu, care în accepțiunea mea conduce un guvern PSD”.

La rândul său, deputatul Adrian Pau a afirmat că ”E absurd. Nu pot vota împotriva liderului de filială și mai mult împotriva prietenului meu. Decizia este una pripită, luată la nervi și fără o analiză clară, pertinentă și corectă.


Ca să siguri de analiză ar fi trebuit să o facă Sorin Ovidiu Vântu. El este deja profesor în infracțiuni și condamnat. Darius Vâlcov nu are încă condamnarea”. Deputatul Matei Suciu  a anunțat că ”sunt membru PSD și respect disciplina impusă în această calitate”. Senatorul Eugen Dogariu a afirmat referindu-se la excludere că” e decizia conducerii partidului și nu o comentez”, iar despre votarea moțiunii -” eu cred că  România are nevoie de stabilitate și de un guvern care și-a făcut treaba până acum”.

Senatorul Adrian Diaconu a susținut că ”nu pot găsi argumente bazate pe logică pentru o decizieilogică și viscerală. Nu voi vota o moțiune sinucigașă”. Deputatul Bianca Gavriliță nu a putut fi contactați până la ora redactării acestui material și nici nu a trimis un răspuns la SMS-ul în care îi solicitam un punct de vedere la moțiune, dar și referitor la zvonurile apărute că ar putea fi numită interimar la conducerea filialei Timiș de către Liviu Dragnea.

UPDATE  Bianca Gavriliță a trimis un punct de vedere PRESSALERT.ro în care afirmă ”excluderea oricărui membru de partid, fie el președinte de organizație sau simplu membru ar trebui sa fie ultima soluție pe care să o adopte cei care sunt îndreptățiți să o facă. Eu sunt un adept al dialogului și cred că deciziile trebuie luate în consecință. În acest context, excluderea lui Sorin Grindeanu din PSD este o pierdere, atât pentru partid dar mai ales pentru filiala Timiș. Îl cunosc pe Sorin de peste 10 ani și am apreciat de fiecare dată lupta pe care a dus-o în numele social democratiei. Cât privește zvonurile legate de preluarea organizației județene, aș vrea să dezmint acesta informație. Filiala are un președinte executiv, în persoana lui Călin Dobra, are un organism de conducere funcțional, votat la nivel județean. Aștept să avem, în lumina noilor evenimente politice, o discuție în PSD Timiș pentru a clarifica lucrurile și pentru a lua o decizie la nivel de filială”.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.