Pasărea Rock susţine un concert extraordinar alături de Orchestra Simfonică a Voivodinei,...

Pasărea Rock susţine un concert extraordinar alături de Orchestra Simfonică a Voivodinei, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Pasărea Rock va susţine un concert extraordinar la Timişoara

Pasărea Rock va susţine un concert extraordinar la Timişoara duminică 25 iunie alături de Orchestra Simfonică a Vojvodinei, evenimentul urmând să aibe parte şi de invitata specială Aura Twarowska, solistă a Operei din Viena.

Pasărea Rock este un proiect nou şi vechi, deopotrivă. Un proiect nou, lansat pe piaţa muzicală din România în 25 martie 2014 la Bucureşti, dar şi de şcoală veche, cu membri fondatori care nu mai au nevoie de nicio introducere: Mircea Baniciu, Josef Kappl şi Ovidiu Lipan Ţăndărică. Mircea Baniciu este vocea inconfundabilă a Cantafabulelor, Josef Kappl este unul dintre compozitorii de geniu ai celui mai titrat album rock românesc al tuturor timpurilor, iar Ovidiu Lipan-Ţăndărică, spiritul viu şi energia unui proiect foarte nou şi vechi deopotrivă. Fiecare dintre cei trei a dezvoltat ample proiecte individuale, însă involuntar şi irezistibil se simt atraşi de „formula” care i-a consacrat.


Sunt muzicieni prodigioşi care, atunci când se unesc într-un proiect comun, dezlănţuie “fiarele din fabule”. Ajunşi la vârsta maturităţii artistice, fiecare dintre cei trei au înţelepciunea de a nu se rupe de trecut, ci de a căuta în experienţa comună a tinereţii puterea şi forţa de a duce mai departe o poveste care a făcut legendă, povestea trupei care i-a consacrat”.

Anul trecut, Pasărea Rock a lansat albumul „Legenda”. Repertoriul Pasărea Rock include compozițiile originale precum „Praznic năprasnic”, „Călușandra”, „Pasărea Calandrinon”, „Legenda”, „Epitaf”, „Zoreaua”, „Origine”, „Fagul si Iedera”, piese din prima operă rock-simfonic, „Meșterul Manole”, cum ar fi „Pe Argeș în jos” sau „Rugăciune către Domnul” și hituri binecunoscute interpretate de Mircea Baniciu, „Hanul ulciorului nesecat” sau „Eșarfă în dar”.

Concertul face parte din evenimentul muzical Sincretic Bastion 2021, două zile în care muzica clasică va întâlni rock-ul simfonic. Sâmbătă 24 iunie, de la ora 20.30 va avea loc un concert susținut de Orchestra Operei din Novi Sad alături de soliști cu nume sonore în lirica operelor din Viena, Berlin, Seul și Timișoara, cu un repertoriu internațional de mare popularitate, iar duminică, de la aceeaşi oră, concertul susținut de Pasărea Rock și Aura Twarowska acompaniați de Orchestra Simfonică a Vojvodinei.  Ambele concerte, care vor avea loc pe platoul Bastion, vor fi dirijate de Maestrul Radu Popa şi au intrarea liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.