Pedalare pe străzile Timișoarei în costume populare. Cele mai frumoase vestimentații, premiate...

Pedalare pe străzile Timișoarei în costume populare. Cele mai frumoase vestimentații, premiate FOTO

0
DISTRIBUIȚI
ia romaneasca pe bicicleta
Ia românească pe bicicletă, la Timișoara.

Aproximativ 200 de timișoreni de toate vârstele au participat la o pedalare pe străzile orașului în costume populare. Au îmbrăcat cele mai frumoase cămăși tradiționale, și-au pus coronițe de flori în păr sau clop pe cap și au pornit într-o plimbare pe două roți. În acest mod, “Verde pentru Biciclete”, organizatorii acțiunii “Ia românească pe bicicletă”, au dorit să sărbătorească Ziua Internațională a Iei, pentru cel de-al treilea an consecutiv.

“Acest eveniment are rolul de a readuce în discuție frumusețea portului românesc. Ia românească, costumul popular și elementele componente au inspirat an după an designeri internaționali. Portul românesc este mai actual ca niciodată și poate fi integrat în viața de zi cu zi, întocmai precum mersul pe bicicletă se dorește a fi un stil de viață. Conceptul ”IA românească pe Bicicletă” a venit natural, văzând că o sumedenie de participante la pedalările Verde pentru Biciclete au ales această componentă vestimentară tradițională”, au transmis organizatorii.

Bicicliștii iubitori ai vestimentației tradiționale românești s-au prezentat pe platforma Timco, sâmbătă dimineața, unde cele mai deosebite costume sau cămăși populare au fost premiate, ănainte de pedalare. Astfel, au fost oferite premii pentru cea mai frumoasă ie, cel mai frumos costum popular/tradițional, cea mai veche ie, cea mai frumoasă apariție feminină și cea mai frumoasă apariție masculină.

Premiul pentru cea mai veche ie a ajuns la o tânără din Timișoara care a îmbrăcat o cămașă tradițională realizată de străbunica sa în urmă cu peste 100 de ani. “Ia are peste 100 de ani, este făcută de străbunica mea, cusută în casă. Vreau să o mai port, dar este mai lungă și mi-e frică să nu se deterioreze, dar încerc să o mai port cât de des pot. Dacă ar fi mai des astfel de acțiuni, ar fi superb, pentru că sunt o grămadă de ii superbe, care merită să mai iasă din când în când în oraș să le admirăm”, ne-a spus Adriana Goia.

La finalul pedalării, bicicliștii au poposit la Muzeul Satului Bănățean, unde au loc mai multe ateliere.


De asemenea, participanţii îmbrăcaţi în ie sau în costum popular s-au putut fotografia în cabina foto “Oglinda WOW”, pusă la dispoziție în mod gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.