Piese de neratat, în iunie, la Teatrul German de Stat din Timișoara

Piese de neratat, în iunie, la Teatrul German de Stat din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
„Urâtul”

La începutul acestei veri Teatrul German de Stat din Timișoara a pregătit, pentru toți iubitorii de teatru, patru spectacole importante din repertoriului dramaturgic internațional.

Primul dintre ele, „Urâtul”, de Marius von Mayenburg, este programat astăzi, la ora 19.30. Piesa se desfășoară în jurul personajului Lette, un corporatist discriminat din cauza urâţeniei sale, care decide să apeleze la operații estetice, complicându-și astfel și mai tare existența. Regia este semnată de Theodor-Cristian Popescu, iar coregrafia de Florin Fieroiu.

„Neînțelegerea”

Spectacolul „Neînțelegerea” va avea loc vineri, 16 iunie 2017, la ora 19.30. Criticul literar, Mircea Morariu crede că, montând această piesă, regizorul László Bocsárdi „procedează la una dintre cele mai dure, mai neiertătoare, mai categorice lecturi ale celebrului text camusian. […] Se văd pe scenă cinci foarte buni actori, care evoluează aproape impecabil într-un spectacol ce înseamnă o nouă reuşită într-o stagiune de excepţie, o stagiune care face din Teatrul German de Stat din Timişoara unul dintre liderii vieţii teatrale româneşti a momentului.”

„De fapt e frumos”

„De fapt e frumos” al autorului și regizorului austriac Volker Schmidt va fi jucat marți, 20 iunie 2017, la ora 19.30.


Organizatorii Teatrului German de Stat Timișoara ne anunță că „piesa vorbește despre realitatea oamenilor de azi: oameni în jurul vârstei de 30 de ani, bine instruiți, foarte prezenți pe rețelele de socializare, oameni care trec de la un job temporar la celălalt, sunt mereu pe drumuri și trăiesc în locuințe semi-mobilate. Unde se află limita dintre virtual și real? Ce faci când constați că în spatele banalității profilului de Facebook se ascunde, de fapt, drama de a nu fi găsit relaţia potrivită?”

„Scandal în culise”

Comedia „Scandal în culise” este programată sâmbătă, 24 iunie 2017, la ora 19.30. Farsa, scrisă de Michael Frayn și regizată de Wolf E. Rahlfs, din Germania, ne introduce în culisele unui spectacol de teatru, de la repetiții până la turneu, cu întâmplări neprevăzute și situații comice. Piesa a fost prezentată prima dată în 1982 și a avut parte de un real succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.