Pista de biciclete ce leagă Timișoara de Serbia, atracție pentru turiști, a...

Pista de biciclete ce leagă Timișoara de Serbia, atracție pentru turiști, a fost recepționată. Administrația Apelor Banat amenință cu amenzi URIAȘE pentru cei care intră cu mașinile FOTO

0
DISTRIBUIȚI
pista
Pista de biciclete de pe malul Begăi, recepționată.

Pista de biciclete de pe malul canalului Bega, pe care se poate ajunge de la Timișoara până la granița cu Serbia, atrage ca un magnet iubitori ai mersului pe două roți. Doar sâmbătă, sute de bicicliști s-au plimbat pe pistă, bucurându-se de natură.

Astăzi, la Sânmihaiu Român, a avut loc recepția finală a pistei de cicloturism, ce are o lungime de 37 de kilometri. Pista a fost inaugurată în urmă cu doi ani, însă constructorul a trebuit să intervină de mai multe ori, după ce au circulat pe ea mașini care au distrus-o, lucrarea fiind în garanție. De asemenea, au fost puși stâlpișori reflectorizanți noi pe marginea ei, după ce au fost furați cei montați inițial.

Începând de astăzi, firma care a realizat pista nu mai este obligată să intervină, aceasta fiind predată Administrației Bazinale de Apă Banat. Titu Bojin, directorul instituției, le atrage atenția cetățenilor să aibă grijă de ea. Din toamnă și până în prezent, doi șoferi care au intrat cu mașinile pe pistă s-au ales cu amenzi uriașe, urmând să fie amendat și cel de-al treilea.

“Am început de anul trecut, din toamnă, să dăm amenzi șoferilor care intră cu mașina pe pistă, atunci am dat o amendă de 7.000 de lei. În martie am mai dat o amendă de 7.000 de lei și acum vom mai da o amendă, am identificat mașina, acum avem adresa la poliție, pentru a nu greși cine este proprietarul mașinii. Dacă până acum am avut posibilitatea să-l obligăm într-un fel, să-l rugăm pe constructor, pentru că au fost niște bani ca garanție la lucrare. Începând de astăzi, având în vedere că s-a semnat procesul verbal de recepție finală a lucrărilor în ceea ce privește pista, o lucrare deosebit de delicată, este printre primele lucrări de acest gen, cu piste de biciclete pe dig, la noi fundația este de 15 centimetri pe piatră concasată”, a declarat, astăzi, Titu Bojin.

pista

Directorul Administrației Bazinale de Apă Banat spune că amenzile pentru cei care circulă cu autovehicule pe pistă vor fi mărite, în perioada următoare. În prezent, sancțiunile sunt cuprinse între 6.500 și 7.000 de lei.

“Lucrarea va trebui să fie întreținută în permanență și pe perioada celor cinci ani de zile va trebui să fim foarte atenți. O să intensificăm controalele pe pistă, vom mări și amenzile pentru cei care nu înțeleg că pista este pentru biciclete, că s-a făcut un efort extraordinar și că am beneficiat de 2,4 milioane de euro pentru construirea pistei, prin programul IPA”, a mai precizat Titu Bojin.

Directorul ABA Banat vrea ca pista de biciclete să fie administrată de Consiliul Județean Timiș, subiect despre care a discutat și cu reprezentanții instituției.

“Am discutat și cu consiliul județean, sper să putem da în administrare pista de biciclete cât mai repede, pentru că Apele Române nu au în obiectul de activitate și activități turistice.


Va trebui ca cineva care poate, și anume consiliul județean, să facă asta. Noi suntem de acord: o să le dăm și bicicletele, și ATV-uri, tot ce trebuie pentru a avea asigurat controlul și administrarea, întreținerea pistei de biciclete. Îi rog pe cetățeni, care doresc să circule pe pistă, să o facă cu bicicleta sau pe jos, dacă țin neapărat, la pas. Pista poate să arate și mai bine, noi am făcut tot efortul, acum este într-o stare foarte bună. Grija în mod deosebit trebuie să fie a oamenilor care ajung pe pistă”, a conchis Titu Bojin.

pista

Pista de biciclete are o lungime de 37 de kilometri, fiind realizată de la podul Modoș pe malul stâng al canalului Bega, iar de la Utvin până la frontieră pe malul drept, și are o lățime de doi metri. Pista a fost realizată în cadrul unui proiect în valoare de aproape 2,4 milioane de euro, prin programul IPA Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, în perioada 2013 – 2015.

În cadrul proiectului au fost amenajate și opt refugii, au fost montate indicatoare de semnalizare, bariere în dreptul drumurilor laterale existente, pentru interzicerea pătrunderii autovehiculelor cu motor, care însă au fost vandalizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.