Premierul Grindeanu despre Liviu Dragnea: „Este singurul care poartă responsabilitatea acestui dezastru...

Premierul Grindeanu despre Liviu Dragnea: „Este singurul care poartă responsabilitatea acestui dezastru politic. După ce demisionează el, demisionez și eu”

0
DISTRIBUIȚI

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a susținut în această seară o conferință de presă, după decizia unanimă din Comitetul Executiv Național al PSD pentru excluderea sa din partid și depunerea unei moțiuni de cenzură pentru înlăturarea sa din funcția de premier.

„E o zi tristă pentru mine. Astăzi, la presiunile lui Liviu Dragnea, am fost exclus din Partidul Social Democrat. Oricât ar încerca Liviu Dragnea să scape de mine, pentru că îi sunt incomod, am fost, sunt și voi fi pesedist. În momentul de față, domnul Dragnea încearcă să confiște un întreg partid, și asta se vede, pentur că îi e frică de contactul cu marea masă a membrilor d epartid. De un an de zile acest partid nu a mai avut, de exemplu, un Birou Permanent Naționalm, care se ținea în fiecare luni la sediu. Singurul mod în care se conduce acum PSD sunt aceste CEx-uri odată la două luni, sau o dată pe lună, și care sunt organizate de obicei pentru execuții. Pe 15 iunie în istoria noastră se va scrie că Liviu Dragnea, împotriva intereselor țării, împotriva intereselor propriului partid, a decis să dărâme un guvern legitim, pe care se lăuda în urmă cu nu multă vreme că el l-a pus.


Nu alegătorii, nu partidul, ci el, pe persoană fizică, Liviu Dragnea. Se va scrie și că PSD a decis să depună moțiune de cenzură împotriva propriului guvern. Dintr-un singur motiv: tot domnul Dragnea, care vrea mai multă putere”, a spus Sorin Grindeanu în discursul de început.

Acesta a menționat că el va rămâne pesedist „indiferent de ce spune domnul Liviu Dragnea” și a opinat că acesta va fi oprit în cele din urmă chiar de propriul partid.

„Nu mă agăț de funcție. Eu am unde să mă întorc, am făcut școala la timp, fără să repet ani. Domnul LD se agață disperat de funcții în speranța că asta îl va salva de trecut. Așa cred, că asta este puterea care-l mână în luptă. Președintele PSD trebuie să-și asume situația de criză în care a aruncat România și de care-i spuneam în urmă cu câteva zile și pe care a trecut-o în derizoriu, spunea că nu știe despre ce vorbesc. De ce face lucrul ăsta? Pentru că așa vrea. Este singurul care poartă responsabilitatea acestui dezastru politic și din păcate lucrurile acestea duc la această incertitudine, această destabilizare”, este de părere Grindeanu.

„În acest moment suntem într-un blocaj. În consecință, până luni îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească bine și să-și asume responsabilitatea acestei crize. După ce domnul Dragnea demisionează (n.a. – de la conducerea PSD), demisionez și eu. Indiferent de ce se va întâmpla în zilele următoare este important să nu-i facem pe români să sufere, să nu facem mediul economic să sufere, iar lucrurile trebuie să continue în aceiași parametri”, a mai spus premierul.

Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.