Edili-șefi noi în mai multe localități din vestul țării, după alegerile parțiale....

Edili-șefi noi în mai multe localități din vestul țării, după alegerile parțiale. Care este orașul cu primari din tată-n fiu de două decenii

0
DISTRIBUIȚI
Marius Oneț și Aurel Costea

Localități din Timiș și Caraș-Severin și-au ales noi edili-șefi dumunică, iar alegeri parțiale locale au mai avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, în două comune din județul Arad, unde locuitorii au fost chemați în fața urnelor pentru a-și desemna noi primari după ce foștii aleși Traian Balint din Covăsânț și Teodor Avram din Almaș, ambii membri ai PNL, au fost obligați să renunțe la mandate, fiind condamnați pentru luare de mită.

PNL a reușit să păstreze primăria Covăsânț, unde locuitorii l-au ales pe Marius Silviu Oneț, viceprimar timp de două mandate, acesta obținând 687 de voturi din cele 1.100 exprimate, prezența la vot fiind de 52,71%.


Comuna Almaș a fost câștigată în schimb de candidatul ALDE, viceprimarul Aurel Ginu Costea, care a fost până la alegeri primar interimar. Prezența la vot a fost de 74,84%, numărul celor intrați în cursa electorală fiind aproape dublu față de Covăsânț. Candidatul liberalilor, Silvius Teodor Avram, fiul fostului primar care și-a pierdut mandatul, s-a clasat doar pe locul al treilea, PNL perzând astfel o primărie din județ.

Și în județul Hunedoara au avut loc duminică alegeri locale parțiale în municipiul Lupeni și în comuna Sălașu de Sus, după ce Cornel-Cristian Resmeriță, ales la Lupeni, a devenit senator PSD, iar Sorin-Petru Marica, reprezentând același partid, a fost validat deputat.

Familia Răsmeriță

Noii primari aleși duminică sunt tot candidații social-democraților, la Lupeni fotoliul de primar fiind păstrat în familia Resmeriță, care-l ocupă de două decenii din tată-n fiu. În ciuda sondajelor de opinie, Lucian Resmeriță i-a devansat cu mult pe contracandidații săi, obținând detașat victoria în competiția electorală, în timp ce liberalul Constantin Brândușe, mult mai bine cotat la alegerile de anul trecut, s-a situat în urma scrutinului de duminică abia pe locul cinci. În comuna Sălașu de Sus, viceprimarul PSD Ioan Vlad a adunat, la rândul lui, peste 55% din voturile exprimate, peste 80% din cetățenii cu drept de vot prezentându-se la urne.

Surse foto: specialarad.ro, facebook.com, avantulliber.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.