Primarul Robu a descins la Modex cu o duzină de polițiști locali....

Primarul Robu a descins la Modex cu o duzină de polițiști locali. Vezi care a fost motivul FOTO

3
DISTRIBUIȚI

Edilulșef Nicolae Robu, alături de Sorin Ciurariu, șeful Direcției de Urbanism din primărie, dar și o duzină de polițiști locali, însoțiți de noul adjunct Dumitru Domășneanu, au descins în parcarea clădirii Modex din centrul Timișoarei.

Motivul: un schelet metalic pe acoperișul clădirii. În imobilul aflat în buricul târgului funcționează mai multe afaceri, iar proprietarii acestora au obținut o autorizație de construcție pentru reabilitarea clădirii. Un restaurant vrea, însă, și o terasă la înălțime, pe acoperiș, pentru care a primit un acord de principiu din partea autorităților, cu condiția urmării unor pași și a cererii unor aprobări. Cum nu au făcut acest lucru, primarul a decis că lucrările trebuie oprite, iar mesajul a fost transmis astăzi de prezența la locul șantierului a unei întregi „trupe”, formată din edilul-șef, Ciurariu, Domășneanu și aproximativ 15 polițiști locali.

Primarul a intrat în clădire, l-a găsit pe omul care a cerut aprobare pentru lucrările de renovare, delegat al firmelor din clădire, și l-a certat, acesta promițând că lucrările vor fi oprite.

Primarul Nicolae Robu a declarat, în fața sediului Modex, că „sunt extrem de indignat să văd că aici în faţa Operei din Timişoara unde am avut o monstruozitate, acel „Acvariu” pe care eu m-am angajat să îl îndepărtez şi l-am îndepărtat în primele şase luni de mandat apare acum o altă monstruozitate, de data asta la înălţime.


Pe clădirea Modex se lucrează, probabil că m-au văzut şi au dispărut deja muncitorii se face o construcţie metalică înspre sfidarea acestui oraş. Puţin mai devreme era şi un utilaj uriaş, dar văzând că vin eu cu poliţiştii au dispărut. S-a cerut un certificat de urbanism în 27 aprilie 2017 pentru amenajare terasă alimentaţie publică şi s-a eliberat aceast certificat de urbanism în termeni foarte corect scriiindu-se confirmarea arhitectural volumetrică se va face în baza unui PUD. Nu s-a mai făcut nimic şi deşi nu sunt cerute toate avizele este începută construcţia. Nu există nimic cerul de lege, dar se lurează într-o veselie la construcţie. (…) Cred că sunt îndeplinite condiţiile şi pentru o plângere penală, având în vedere situl pe care ne aflăm, amplasamentul acestei construcţii. (…) Vreau să fac o demonstrație de forță, să arăt că în orașul acesta nu își face nimeni de cap”.

După ce a intrat în clădire, Robu a discutat cu reprezentatul companiilor care au cerut autorizaţii, Mihai Pegulescu, care a refuzat să dea declaraţii în faţa presei. „Opriți lucrările şi treceţi imediat la desfiinţare, nu vă agravaţi situaţia, pentru că personal mă ocup zi de zi de această situaţie”, i-a spus primarului lui Pegulescu.

3 COMENTARII

  1. Si pe strada G-ral Dragalina la nr. 24 este o constructie ilegala. Domnul Robu s-a deplasat personal la fata locului impreuna cu Politia Locala. Nici pana in prezent nu s-a rezolvat nimic (de doi ani), ba mai mult… instanta i-a anulat amenda de 8000 de lei. Pana una alta eu raman tot in bezna din cauza constructiei care s-a ridicat in fata ferestrelor mele la nici un metru. M-am inarmat cu rabdare si astept ziua in care imi va intra din nou soarele in casa!

  2. Cum poti sa compari acvariul ala ce era la parter, exact pe domeniul public, cu o terasa construita pe acoperisul unei cladiri? Domnu’ Robu considera ca o terasa inseamna doar scaune si umbrele, asta este acceptabil in opinia dansului … nu domnule Robu, astfel de terase au multe dezavantaje atat pentru clienti cat si pentru proprietari. O terasa imbunatatita, ajutata daca pot zice de un schelet metalic, de lemn, etc., imbunatateste conditiile de confort oferite clientilor iar pentru proprietari sunt mai stabile si de durata. Nu zic ca e corect ce au facut administratorii acelei terase, trebuie sa-si obtina toate autorizatiile necesare inainte de a incepe lucrul, dar poate ca daca cei care dau aceste autorizatii nu s-ar mai comporta ca niste securisti, si ar trai si ei in sec. XXI, astfel de situatii ar fi mult mai restranse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.