Primarul Robu, explicaţii despre discuţia în care l-a jignit pe şeful CJ...

Primarul Robu, explicaţii despre discuţia în care l-a jignit pe şeful CJ Timiş. Cum se scuză

0
DISTRIBUIȚI

Locaţia în care va fi construită sala polivalentă cu finanţare de la Compania Naţională de Investiţii a devenit mărul discordiei dintre primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra. Departe de a fi constructive, discuţiile s-au lăsat cu jigniri şi ameninţări. Ultima rundă a războiului s-a desfăşurat în cursul acestei săptămâni, când locaţia propusă de PSD la Giroc a fost aprobată prin CJ Timiş, însă proiectele care prevedeau demolarea construcţiilor de pe ea au picat. Şeful CJ Timiş l-a acuzat pe primarul Nicolae Robu că l-ar fi jignit în timpul discuţiilor. Edilul-șef susţine însă cu totul altceva.

„Daca dânsul consideră că a spune ceea ce am spus aici înseamnă jigniri, mă rog, e percepţia dânsului (Robu a îndemnat timişorenii să dea cu pietre după PSD şi a ameninţat membrii partidului cu reclamaţii la Procuratură). Nu l-am jignit. Am răspuns la telefon şi i-am spus domnul preşedinte, de luni de zile vă aştept să stăm la o cafea.


Scoateţi proiectul acesta pentru că noi vom vota după ce ne explicaţi ce vreţi să faceţi la Becicherecu Mic, ce vreţi să faceţi în alte părţi unde cereţi vot pentru terenuri, nu detalii, spuneţi-ne să ştim şi noi. Şi noi votăm chiar dacă sunt 15 puncte pe ordinea suplimentară. Am început foarte pozitiv că eu asta i-am spus prima oară. Mi-a explicat că la Becicherec- Dudeşti se vrea aquapark. Şi i-am spus că e ciudat că noi când am vrut să facem acolo PSD s-a opus deşi erau fonduri europene şi acum când noi am găsit locaţie în Timişoara PSD face în afara Timişoarei. E o situaţie ca şi cu sala polivalentă. Nu e normală. Atunci o să facem altceva, puneţi-i să voteze, mi-a spus. Şi eu din nou în naivitatea mea l-am crezut pe cuvânt şi i-am spus bine, o să îi rog pe colegi să voteze”, a explicat Nicolae Robu.

„După aceea i-am spus domnule preşedinte, vă rog să retrageţi proiectul referitor la sala polivalentă şi haideţi să bem cafeaua aia. Mâine după-masă suntem mai liberi să discutăm, că eu vă propun o formulă în care chiar dacă terenul e al primăriei facem un agreement de 50% -50% şi în urmărirea a ceea ce face CNI vom merge împreună. Hai să facem ce e bine pentru Timişoara, nu să ne confruntăm. Nu, nu, că acum nu vrem decât să transmitem spre CNI că noi suntem de acord să se facă la Giroc şi dumneavoastră aţi transmis deja că sunteţi de acord să se facă la Giroc. I-am zis domnule, când sunteţi la putere să nu îmi spuneţi mie că nu puneţi presiune pe CNI. (…) Acuma nu ne-au mai cerut, ne-au cerut anul trecut (n.r date despre teren şi aprobarea dării lui prin HCL). Nici nu ştiu dacă există HCL. Acum suntem în faza în care CNI vrea să facă studiu de fezabilitate. În faza asta poţi face studiu de fezabilitate pe ce vrei, în faza următoare poţi să aprobi în consiliul local”, a declarat primarul Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.