Protest la Primăria Timişoara. Cum susţine o funcţionară că este încălcată legea

Protest la Primăria Timişoara. Cum susţine o funcţionară că este încălcată legea

0
DISTRIBUIȚI

Așa cum a anunțat încă de acum două zile, o funcționară din primăria Timișoara a ieșit în stradă să protesteze. Pe nume Mirela Toc, femeia a fost recent transferată la Registratura primăriei, pe un post de rezervă. Nemulțumită, funcţionara a ieșit astăzi în fața primăriei cu o pancartă, pentru a-şi spune păsul. Toc s-a angajat la primărie în 2007, venind de la DRDP. După ce a ocupat prin concurs un post în cadrul Direcției Tehnice conduse de Culiță Chiș, funcționara i s-a plâns primarului de atunci Gheorghe Ciuhandu că nu numai că nu i se dă de lucru, ci că i se refuză transferul la un alt departament. Ulterior, aceasta a fost trimisă, spune ea, să numele gropile din jumătate de oraș. În prezzent, nemulțumirile funcționarei se leagă de tarifele percepute de Colterm, care spune ea că nu sunt aprobate prin HCL și nu sunt în acord cu realitățile, dar și de faptul că în primărie se încalcă Legea transparenței.

„Anul trecut am fost cercetată în mod abuziv de către Comisia de disciplină în urma unei sesizări prin care am atras atenția că un cetățean prejudiciază bugetul public și am atașat un document al unei instituții publice care îmi susținea acea petiție și în loc să se cerceteze cauza și să se ia măsuri am fost chemată la Comisia de disciplină.


Eu cer să fie respectată legislația de toți șefii din primărie și eficientizarea acestei instituții nu se poate face cu șefii care sunt de 20 de ani, care încalcă legislația și care prejudiciază bugetul local. În petițiile pe care i le-am adresat domnului primar am spus exact care sunt problemele, dar nu a fost luată nicio măsură prin care să le impute șefilor care au prejudiciat bugetul local să se impute pierderile din buzunarele lor”, a declarat Toc astăzi.

Primarul Nicolae Robu a declarat în cadrul conferinței de presă că „este o angajată care nici nu ştiu cât a muncit pentru primărie. Ar trebui pus în balanţă pe un taler ce a produs pentru primărie şi pe celălalt reclamaţiile pe care le-a depus vizavi de ce se întâmplă în primărie. Eu sunt democrat convins şi evident că nu am nicio problemă cu niciun protest şi protestele trebuie să respecte legea şi toţi protestatarii trebuie să respecte legea. Dacă depune o cerere, eu voi solicita Comisiei de ordine publică să îi aprobe protestul, dar la o oră şi locaţie pe care comisia le va considera potrivite, nu neaparat unde doreşte dânsa. A mai protestat şi anul trecut în campanie electorală în faţa primăriei. Face parte din grupul M. Ce prevede legea, nu i se întâmplă absolut nimic. Eu am fost atât de tolerant încât pe linie administrativă niciodată nu a avut nicio problemă. Dânsa lucrează acum la Camera 112 şi trebuie să deservească cetăţenii. Ce face dânsa este problema dânsei, a protesta este unul din drepturile dobândite prin Revoluţie”. Femeiii i s-a alăturat şi Lucian Mugur Şerdean, unul din cei mai aprigi contestatari ai primarului Nicolae Robu, care a cerut cu DNA să deschidă o filială şi la Timişoara, dar nu una în care se stă, ci una în care se munceşte pentru prinderea corupţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.